Posztolj verset az utcára!

Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapja, április 11. a Magyar Költészet Napja. A versünnepen otthon, magányosan is olvasgathatjuk a verseket, de örömet okozhat az is, ha jártunkban-keltünkben az utcán felfedezünk egy-egy irodalmi alkotást. Erre idén is lesz esély, a gittegylet.com ugyanis ez évben is arra buzdít, hogy ünnepeljük együtt, rendhagyó módon a költészet napját, és az eddigi évek sikerei után most is meghirdette a Posztolj verset az utcára! akciót.

Az elmúlt években igen aktívak voltak a versbarátok, sok városban, köztük Nyíregyházán is fel lehetett fedezni az utcán verseket. A feladat most is ez: a líra kedvelőit arra kérik, hogy az utcákon az oszlopokra, buszmegállókba és munkahelyi irodaablakokra, vagy bármilyen legálisan használható felületre ragasszanak verseket. A saját vagy a közterületen felfedezett kiposztolt költeményekről várják a fotókat a gittegylet.com üzenőfalára, egy rövid leírással, amelyből megtudható, mely városban és hol olvasható a vers.

Hogy ki melyik verset és hol posztolja ki, azt mindenkinek a fantáziájára bízzák. Az idei felhívásra már több mint 14 ezren jelentkeztek, köztük nyíregyházi versbarátok is, így elképzelhető, hogy április 11-én a városban úton-útfélen költeményekre bukkanhatunk.

F.A.