Posta Lottózó – Nyíregyházán nyitott meg az első, új típusú értékesítőhely
Fotók: Szarka Lajos

Nyíregyházán nyitott meg az ország első Posta Lottózója. Modern környezetben, a legkorszerűbb eszközökkel szolgálja ki a játékosokat a Magyar Posta Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. együttműködésében. A tervek szerint 2025 végéig országszerte összesen húsz új típusú értékesítőhely működik majd a legforgalmasabb vidéki postákon – mondta Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója Nyíregyházán.

Modern környezetben várja az ügyfeleket az új Posta Lottózó a Bethlen Gábor utcai nagypostán. Az értékesítőhely új bejáratot is kapott, ami akár új nyitvatartást is lehetővé tesz majd.

Nyíregyháza az első helyszín

Ez az új szolgáltatás a Magyar Posta és a Szerencsejáték Zrt. együttműködésének köszönhetően jött létre, az országban először Nyíregyházán. Ezt majd további 19 hasonló értékesítőhely követi a közeljövőben. Ha valaki a Szerencsejáték Zrt. termékeit akarta eddig megvásárolni, annak sorszámot kellett húzni és a csekkbefizetések között feladni a szelvényeket a postán, ezentúl már nem lesz szükség az ügyféltérben várakozni.

30 éves együttműködés

Számunkra az első és a legfontosabb, hogy azok az ügyfelek, akik a közös ügyfeleink voltak korábban is és innentől kezdve ténylegesen a közös ügyfeleink, azok milyen szolgáltatást vehetnek itt igénybe. A Szerencsejáték Zrt., illetve a Magyar Posta együttműködése már 30 éves múltra tekint vissza. A papíralapú sorsjegy értékesítés a posták túlnyomó többségében, vagyis 1600 helyen elérhető, és az összes új típusú posta partnerünk is igyekszik ezeket a szolgáltatásokat nyújtani” – mondta köszöntőjében Balczó Balázs, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Szerencsejáték Zrt. a számsorsjátékok és kaparós sorsjegyek értékesítésében volt erős, de a jövőben a sportfogadások értékesítésében is élre kerülhet, ami azt is jelenti, hogy a korábban évi 50 milliárd forintos Szerencsejáték árbevételét megtöbbszörözheti a posta, amivel természetesen a Szerencsejáték Zrt. is jól jár – mondta köszöntőjében a nemzeti lottótársaság elnök-vezérigazgatója.

Postapartner Program 111 helyen

Mager Andrea azt is kiemelte, a másik közös együttműködése a két állami cégnek, hogy 2023-ban elindították a Postapartner Programot.

A Postapartner Program a vidékről szól, a vidék üzleti szempontból való fenntarthatóságáról. Ez volt az első fordulópont, amiben egy új típusú partnerséget kínált a posta a Szerencsejáték Zrt.-nek. Jelenleg ebben a Postapartner Programban 111 településen már együttműködünk és ez egészen hétszáz együttműködő partnerig legalább tartani fog” – tette hozzá Mager Andrea.

Stratégiai megállapodás

A két állami cég harmadik együttműködésének a központja a közös fejlődés, az üzletpolitikai célok hatékony elérése. Ennek érdekében egy stratégiai megállapodást is aláírt a két elnök-vezérigazgató Nyíregyházán. A közös munka eredménye lehet az üzleti eredmények javulása mellett, hogy az ügyfelek számára jobb körülmények között jobb szolgáltatásokat nyújtanak majd.

Kapcsolódó galéria

Posta Lottózó átadó 2024 Nyíregyháza