Sikeres nemzetközi szereplés után szakmai együttműködés

Sikeresen szerepelt Szarajevóban egy nemzetközi tornán a NYÍKSE fiú kosárlabda együttese. A csapat a 9. helyen végzett. A klub szerdán együttműködési megállapodást kötött a DVTK női  szakágával. 

A 12. Szarajevói Ifjúsági Kosárlabda Tornán vett részt az elmúlt napokban a NYÍKSE U12-es fiú csapata. Kitűnő körülmények között mérhették össze erejüket a legjobb szlovén és bosnyák együttesek ellen. A csoport 4 mérkőzéséből hármat sikerült megnyerniük a nyíregyházi fiataloknak, és csak néhány ponttal maradtak el attól, hogy továbbjussanak a 8-as döntőbe. Így a tornán induló egyedüli magyar egyesületként a 30 csapatból a 9. helyet sikerült megszerezni. 

- Nagyon erős csapatokkal találkoztunk, és a fiúk remekül játszottak, várakozáson felül teljesítettek. Mindez komoly motivációt jelent nekik a folytatásra nézve – mondta Balogh Béla, a NYÍKSE elnöke.

A nyíregyházi klub a szerdai sajtótájékoztatón együttműködési megállapodást kötött a DVTK-val. A NYÍKSE-nél is egyre nagyobb hangsúlyt kap a lány kosárlabda, a gyerekek fejlesztéséhez pedig mostantól a diósgyőri női szakág is szakmai támogatást nyújt. 

- Örömmel fogadtuk a NYÍKSE megkeresését, és több területen tudunk együttműködni. Már most néhány kislány ellátogatott hozzánk, játszhatott az Arénában, találkozhattak NB-I-es játékosokkal, és szakmai támogatást nyújtunk a hétköznapi munka során is - mondta Magyar Gergely, a DVTK Akadémia igazgatója.

A jövőben több korosztályos lány csapat is NYKSE-DVTK néven indul majd. Az is eldőlt, hogy ismét megrendezik a Jósavárosi Streetball Pikniket Nyíregyházán, ezúttal május 26-án.