Pénteken se tegyük messzire az esernyőt, helyenként havazhat is
Fotó: Illusztráció

Pénteken napközben egy újabb csapadékzóna kanyarodik fölénk, amiből főként a Dunától keletre számíthatunk esőre, majd délutántól egyre nagyobb területen havas esőre, havazásra.  

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő délutántól válhat helyenként szakadozottabbá a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délelőtt kelet, délkelet felől ismét megnő a csapadékhajlam. Emiatt főként a Dunától keletre több helyen (kelet felé haladva nagyobb valószínűséggel) várható eső, ami délutántól egyre nagyobb területen válthat havas esőbe, főleg északkeleten és a hegyekben havazásba, a Dunántúlon pedig néhol szállingózhat a hó. Az északi, északnyugati szél élénk, az Észak-Dunántúlon, illetve északkeleten erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Estére erősen felhős vagy borult lesz az ég, de helyenként szakadozottabbá válhat a felhőzet. Az éjszaka második felére az északi tájakon is gyengül, nagyrészt megszűnik a havazás, hószállingózás. Az északi szelet a Dunántúlon kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között várható.

 

Forrás: hirado.hu