Pengeforgatás Svédországban - Nyíregyházi kardozók a nemzetközi tornán

Svédországban járt az NYVSC kard szakágának több tagja. Meghívásos alapon vettek részt 6 versenyzővel a Lugi-Sabel kard versenyen Lundban a LUGI( Lund University Gym) Vívó Klub jóvoltából. A verseny előtt 3 nappal kiutaztak a nyíregyháziak, volt lehetőség Lund és Malmő megtekintésére, valamint naponta közös edzésekre a házigazdákkal.

- Lundban található Svédország legnagyobb és legrégebbi nemzetközi egyeteme, amelynek több sportklubja van, köztük vívó klubja is, Kónya Balázs irányításával. Az egyetem múltjában a vívó sport 100 évre nyúlik vissza. Lund Nyíregyháza méretű város, ahol a lakosság fele(!) egyetemista, így a városban  beszélt nyelv a svéden kívül az angol is. Vívóink svéd vívó családoknál laktak, rendkívül barátságos fogadtatásban részesültek, amelyet nyáron egy edzőtábor visszahívással szeretnénk viszonozni házigazdáinknak Nyíregyházán. Amikor elérkezett a verseny napja, természetesen mindenki félretette a barátkozást és csak a versenyzésre koncentrált - mondta Pákey Béla edző. 

 A nyíregyházi fiatalok az idősebb korosztályokban is pástra léptek és több aranyérmet és dobogós helyezést is sikerült begyűjteniük.

Eredmények: 

lányok U15 : 1. Halász Panna
lányok U 17: 1. Halász Panna 3. Nyíri Villő és Németh Eke Lilla
lányok felnőtt: 1. Németh Eke Lilla 3. Halász Panna 5. Nyíri Villő
fiúk U15: 1. Szántó Dávid 3. Kruták Dávid
fiúk U17: 2. Szántó Dávid 8. Kruták Dávid 
felnőtt fiú: 5. Szántó Dávid 7. Panyeczky Máté