Paolo és az igazi olasz pizza

Paolo Liarbo egy belvárosi pizzéria tulajdonosa, több mint két évtizeddel ezelőtt döntött úgy, hogy hátrahagyja Firenzét, a reneszánsz bölcsőjét és Magyarországon folytatja az életét.
– Az akkori barátnőm nyíregyházi volt, ezért költöztem ide. Családi okok miatt 2001-ben ugyan visszamentem Olaszországba, de már öt éve, hogy újra itt vagyok és itt is maradok – kezdte a beszélgetést Paolo, aki hozzátette, hogy kezdetben egyáltalán nem ismerte a magyar nyelvet, és ahogy ő mondja, az utcán tanulta azt meg.
– Tudtam, hogy Nyíregyházán nem kapható igazi olasz pizza, ezért mielőtt visszatértem volna ide, megtanultam Olaszországban a mesterségét és itt nyitottam is egy pizzériát – folytatta. – A tésztát mindig én nyújtom, formát nem használok, csak a kezemmel alakítgatom. Hogy milyen az igazi olasz finomság? A tésztája vékony, mozzarellát használok és nem sajtot, minden feltét friss és a legfontosabb, hogy a hozzávalók eredeti olasz alapanyagok – tette hozzá.

 

„NYUGODTAN AKAROK ÉLNI”

 

Firenze szép város, de ott mindig rohanni kell. Ráadásul Olaszországban nincs szabad hely, minden be van építve. Nyíregyházán sokkal nyugodtabb az élet, és én ennek megfelelően is akarok élni. Már itt van mindenem: a lakásom, a barátnőm, a régi és az új barátaim. Olaszországban már csak a testvérem él, nincs, ami oda kötne. Nekem itt van az otthonom – hangsúlyozta.

Bruszel Dóra