Pályafelújítások és menetrendi módosítások

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.


Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben.

A Budapest–Hatvan vonal Rákos–Pécel és Aszód–Tura közötti szakaszán folytatják a pályafelújítást. A mostani, június 30-ig tartó vágányzári fázisban számos vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

A miskolci, kassai, nyíregyházi és debreceni InterCity vonatok a Keleti pályaudvarról öt perccel korábban indulnak, illetve öt perccel később érkeznek oda.

Június 1-től 26-ig és 29, 30-án a Keleti pályaudvarról Hatvanba 23:50-kor induló személyvonat nem közlekedik, Rákos–Hatvan között pótlóbuszokkal lehet utazni. A csatlakozást Budapest-Keleti–Rákos viszonylatban a 23:55-kor induló szolnoki vonat biztosítja. Június 1-én a Hatvanból Budapestre közlekedő (Keleti pályaudvarra 4:20-kor érkező) személyvonat nem közlekedik, Hatvan–Rákos között az utasokat pótlóbusz viszi, amelyről a Keletibe az eljutást Rákosról a 4:34-kor induló szolnoki gyorsított személyvonat biztosítja.
Vasárnapi közlekedési rend szerinti napokon a Nyíregyházáról induló, Keletibe 23 órakor érkező sebesvonat csak Hatvanig közlekedik.

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Záhony fővonalon és a csatlakozó vonalakon június 1-től 21-ig és július 2-től 6-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Kaba–Hajdúszoboszló és Debrecen–Apafa állomások között, továbbá a komorói állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt. A kör InterCity vonatok továbbra is rövidebb útvonalon, Nyíregyházáig közlekednek.

A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Kaba–Hajdúszoboszló, Mezőzombor–Tarcal és Rakamaz–Nyíregyháza szakaszokon végzett pályakarbantartás miatt. Június 27-ig Szerencs–Nyíregyháza, illetve Szerencs–Rakamaz között egyes vonatok helyett pótlóbuszok járnak.

MÁV Csoport