Otthoni edzések - Saját környezetükben, egyedül készülnek a sportolók

A cégek egy részénél - ahol csak lehetett - áttértek a Home Office-ra, azaz a koronavírus-járvány terjedése miatt lakásukban végzik a feladatokat a dolgozók. A sportolóknál is hasonló a helyzet, a bajnokságok felfüggesztése miatt a játékosokat hazaengedték, és mindenki magának tréningezik. A Nyíregyháza Spartacusnál Darabos Balázs erőnléti edző folyamatosan kontrollálja a munkát, küldi a feladatokat, és ellenőrzi azok elvégzését. 

- Erősítő és futóedzések szerepelnek elsősorban az edzésprogramban, a játékosoknak pedig minden nap videót vagy fotókat kell küldeniük a tréningjeikről. Hetente küldöm el az aktuális feladatokat, azért, mert ha változik valami a járvány-helyzetben, ahhoz mérten igazítjuk az edzést. Ha például szigorítanának, és nem lehetne elhagyni a lakhelyet, akkor nekem is változtatni kell a feladatsoron. Szintentartó edzéseket írtam elő, és elmondhatom, hogy büszke vagyok a fiúkra, mert mindegyik játékos nagyon becsületesen dolgozik, az edzéseik után azonnal tájékoztatnak, küldik a beszámolókat - mondta Darabos Balázs erőnléti edző. 

A labda persze most hiányzik, és meccsterhelést sem kapnak a játékosok. A tréner azonban igyekszik ezt is belekalkulálni a programba. 

- Heti egy edzés ami nagyon intenzív, ez felér egy meccsterheléssel. Próbálom modellezni az egyébként is meglévő heti ciklust, és ehhez állítom be a tréningeket. Ezen bármikor változtathatunk, ha kiderül, hogy mikor folytatódik a bajnokság. A labdarúgóink szerződéssel rendelkeznek, a klub alkalmazottjai, és ugyanúgy ahogy más otthonról elvégzi a feladatát, úgy az ő munkájuk most az, hogy végrehajtsák azt, amit előírunk nekik - tette hozzá az erőnléti edző.