Összefogtak a nyíregyháziak, aggregátort ajándékoztak Kárpátaljára!

Egyre nagyobb szükség van aggregátorokra Kárpátalján. A térségben egyre gyakoribbak az áramszünetek, és egyre hosszabb ideig is tartanak. Az áramszünetek miatt nem lehet biztonságosan fűteni, világítani az oktatási és önkormányzati intézményekben és magáningatlanokban sem.  A helyzetre reagálva egyházi és állami intézmények, sőt vállalkozók és magánszemélyek fognak össze, hogy üzemanyaggal működtethető áramfejlesztőket ajándékozzanak Kárpátaljára.

A nyíregyházi Groska Kft. tulajdonosai és barátaik a határ túloldalán működő csapi Széchényi István Középiskola számára vásároltak egy modern, nagy teljesítményű áramfejlesztőt, amelyet a a napokban egy olyan egyházi szervezethez szállítottak, amely a határon átviszi az adományt.

Groska Erika, a Groska Kft. tulajdonosa azt mondta, látva a kialakult helyzetet egy percig sem késlekedtek, felvették a kapcsolatot az egyik legnagyobb aggregátor kereskedővel, aki a gyártóval egyeztetve - a nemes cél érdekében - még jelentős kedvezményt is biztosított számukra. A 800 ezer forintos aggregátor megvásárlásához ráadásul a baráti körük is hozzájárult.

Szenti Tibor önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) azt mondta, hogy a Magyar Televízió Híradójában látta, hogy aggregátorra van szükségük a határon túli iskoláknak, amikor kiderült, hogy a Groska Kft. tulajdonosai egy ilyet vásárolnak, ő is úgy döntött, támogatja a kezdeményezést és segít abban, hogy az áramfejlesztő átjusson a határon.