Országos Meteorológiai Szolgálat: nem árt, ha magunkkal visszük az esernyőt
Fotó: Illusztráció

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható. Reggel, délelőtt még inkább csak az Alpokalján, majd a délután folyamán a nyugati és északi megyékben, késő délutántól inkább csak az ország középső harmadában lehetnek záporok, zivatarok.

Az északira forduló szél eleinte a Nyugat-Dunántúlon, délután már a keleti megyékben is megerősödik, a Bodrogközben és környékén viharos széllökések is lehetnek – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A hőmérséklet kora délután 25 és 31 között valószínű, de Sopronban kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön reggel a nyugati határ közelében, majd déltől északon, északkeleten helyenként (nem heves) zivatarok elszórtan kialakulhatnak. A délutáni, esti órákban a középső országrészben (annak is inkább az északi felén) képződhetnek szórványosan újabb zivatarok, majd éjjelre megszűnik a csapadéktevékenység az országban. A zivatarokat szélerősödés, intenzív csapadék (10-30 mm), esetleg egy-egy helyen aprószemű jég kísérheti.

Csütörtökön az érkező hidegfront hatására az északi, északkeleti irányba forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik, kiemelten északkeleten, a Bodrogköz térségében viharos (egyszer-egyszer a 70 kilométer/órát is meghaladó) széllökések is előfordulhatnak.

 

Forrás: hirado.hu