Országos Meteorológiai Szolgálat: halálos korcsolyapályává fagyhatnak az utak

Délnyugat felől újabb csapadék érkezik, nagyobbrészt eső, az ország északi harmadán vegyes formában – olvasható az Országos Meteorológiai szolgálat honlapján.

A középső-északi országrészben (Dunántúl északkeleti részén, Dunakanyar és Pest tágabb térségében) hajnalban, reggel több helyen alakulhat ki kisebb mennyiségű ónos eső, de a Dunántúl északi részein már hó is eshet.

A fokozatosan észak, északkelet felé fejlődő és intenzívebbé váló csapadékban kora reggeltől előbb a Pest északi részén, illetve Nógrádban, majd Heves, Borsod térségében havazás lehet a jellemző. A nap folyamán itt több centiméter hó várható, az északabbi tájakon, illetve a hegyekben 6-10 centiméter körüli hóvastagsággal.

Az eső, havas eső mellett az Észak-Dunántúlon is mind több helyen tisztán havazásra vált a csapadék, de inkább csak néhány centiméter megmaradó hó valószínű. Estétől Észak-Magyarországon a már gyengülő és fokozatosan kelet felé visszaszoruló csapadékban ismét lehetséges helyenként némi ónos eső.

Délután a déli országrészben, Dél-Dunántúlon kissé labilizálódik a légkör és csekély valószínűséggel zivatar is kialakulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi felén 0, +6, délen 7 és 14 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu