Országos BMX Bajnokságnak ad otthont Nyíregyháza – Augusztus 24. a dátum!
Fotó: Illusztráció

Augusztus 24-én Országos BMX Bajnokságot rendez a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület a Kertvárosi pályán. Közel száz licences profi és junior kerékpáros vesz részt a megmérettetésen, amelyen már kvalifikációs pontokat is lehet szerezni a tokiói olimpiára.

Tavasszal a Nyíregyháza Contest versenyen csak az amatőrök versenyezhettek, a profik futamait elmosta az eső. A Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület ezt pótolja be augusztus 24-én az Országos BMX Bajnokság megrendezésével. A versenyt az önkormányzat is támogatja. Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, a kerékpársport már megjelent a városban, fejlődött a V4-versennyel, a körversennyel. Ha a BMX ág is fejlődik, akkor Nyíregyháza fontos kerékpáros bázissá válhat.

Ujváry Zoltán a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület elnöke arról számolt be, hogy a megmérettetésre közel száz licences profi és junior kerékpárost várnak. Komoly trükköket láthatnak majd az érdeklődők, hiszen ezen a versenyen már kvalifikációs pontokat is lehet szerezni a tokiói olimpiára, melyen első ízben szerepel a BMX sportág. Az Országos BMX Bajnokság augusztus 24-én szombaton nyolc órakor a nevezésekkel indul, majd 10 órakor megkezdődnek a futamok a Kertvárosi BMX pályán.