Oroszul tanul a Cápák kosarasa - Szobi Dániel egyre jobb barátságban van a cirill betűkkel

Szobi Dániel nagyon sokoldalú fiatalember.  A Hübner Nyíregyháza BS kosarasa amellett, hogy az életét a kosárlabdára tette fel, imádja a természetet, szívesen kipróbál új recepteket a konyhában és nem mellékesen oroszul tanul. 

- Anyai nagymamám az egykori Szovjetunióban született a mai Kazahsztán területén, és Moszkvában ismerkedett meg a nagypapámmal, utána költöztek Magyarországra. A szüleim és a család egy része beszél oroszul, ezért is szerettem volna mindig megismerkedni jobban ezzel a nyelvvel. Évekig csak halogattam, azonban a jelenlegi  szituáció megadta a kezdő löketet – mondta Szobi Dániel.

A klubnál azóta a vezetőség tapasztaltabb férfi tagjai oroszul köszönnek és szólnak hozzá. Ez persze még nagyobb motivációt ad a kosarasnak.

- A viccet félretéve azt gondolná az ember, hogy könnyű elkezdeni egy nyelvet tanulni a jelen körülmények között, azonban férfiasan bevallom, hogy egy sorozat vagy film, illetve videójáték könnyen elviszi az ember figyelmét. Jelenleg nem ott tartok és nem olyan tempóban haladok, ahogy szeretném, viszont ez talán érthető egy olyan nyelvnél, amely nem a latin ABC-re épül.  A cirill betűkkel már megbarátkoztam, most már teljes gőzerővel jöhet a nyelvtan – tette hozzá a kosaras. 

A csapat számára befejeződött a bajnokság, a szövetség úgy döntött, nem folytatódik a szezon. A Nyíregyháza Blue Sharksnak ez nagy csapás volt, a csapat ugyanis harcban állt a feljutásért.