Őrizetbe kerültek a nyíregyházi autófeltörők

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást M. Attila 42 éves és M. Róbert 37 éves nyíregyházi lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfiak 2015. január 15-én Nyíregyháza belterületén egy parkoló gépjárművet feltörtek, melynek utasteréből különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el. A sértett miután észrevette a történteket, azonnal értesítette a rendőrséget. A nyíregyházi nyomozók a bejelentést követő fél órán belül a feltételezett tetteseket a helyszín közelében elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a két férfi ruházatának átvizsgálása során az eltulajdonított értékeket megtalálták, továbbá egy kisméretű csúzlit foglaltak le, melyet a testvérpár feltehetően a bűncselekmény elkövetésekor használt. A rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Néhány jó tanács, hogyan előzhetjük meg a gépkocsi feltöréseket:

Ha csak tehetik, autójukkal biztonságos, jól látható, megvilágított helyen parkoljanak! Mindig ellenőrizzék le, hogy nem maradt-e a gépkocsi utasterében, látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, mert ezek vonzzák az autófeltörőket! Mindig zárják be a jármű ajtóit, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre szállnak ki! Amennyiben észlelték, hogy feltörték kocsijukat, ne nyúljanak semmihez, hiszen a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja!

Amennyiben bűncselekmény elkövetésére utaló körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó telefonszámon.