Ónos eső nehezíti ma a közlekedést, mutatjuk, mikortól számíthat rá

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ónos eső miatt, amely péntek késő délutántól főként az északnyugati, nyugati országrészben fordulhat elő, akár havas eső, havazás kíséretében.

Országszerte erősen felhős vagy borult idő valószínű pénteken, de dél, délkelet felé haladva szakadozottabbá válhat a felhőzet, és ott néhol kisüthet a nap is – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Az összefüggő csapadékzóna északkelet felé távozik, mögötte szórványosan valószínű zápor, emellett a déli és keleti megyékben zivatarok is kialakulhatnak. Késő délutántól, estétől az északnyugati tájakon már előfordulhat havas eső, havazás, néhol átmeneti ónos eső is lehet.

A déli szelet a Viharsarokban, az egyre nagyobb területen északnyugatira, északira forduló szelet pedig a Dunántúlon kísérik erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi, északnyugati felén 2 és 8, másutt 9 és 15 fok között alakul. Késő estére -1 és +8 fok közé hűl le a levegő, északnyugaton lesz a leghidegebb, délkeleten az enyhébb az este.

 

Forrás: hirado.hu