Online előadásokkal és kvízekkel készül a nyíregyházi könyvtár a Magyar Kultúra Napjára

Digitális programokkal és előadásokkal készül a Magyar Kultúra Napjára a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár. Az intézmény színes témákkal készül a jeles napra, online formában pedig bárki bekapcsolódhat.

Hagyomány a nyíregyházi könyvtárban, hogy megemlékeznek a Magyar Kultúra Napjáról. Az intézmény idén – a járványhelyzet miatt – csak online formában várja az érdeklődőket. Az előadók között lesz többek mellett Karádi Zsolt is.

Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, kiemelten fontos számukra, hogy a járványhelyzet alatt is megemlékezzenek a jeles ünnepről. – Több mint ezeréves kulturális örökségünket tudjuk ilyenkor bemutatni. Természetesen a pandémiás helyzet miatt máshogyan emlékezünk ebben az évben. Számtalan online programot szervezünk, előadásokat és kvízjátékokat. Valamennyi fiókkönyvtárunk megemlékezik, a központi könyvtárban pedig Karádi Zsolt főiskolai tanár tart majd online előadást Kölcsey alakja a magyar irodalomban címmel – emelte ki.

A tanulókat is bevonják a kultúra napi online programokba, melyek között nemcsak előadások, hanem kvízek is lesznek. Az intézmény online felületeinek népszerűsége folyamatosan nő, a látogatók száma az ünnepek alatt sem csökkent.

Kvízek, előadások és könyvtári érdekességek

– A Helytörténeti esték programsorozatunkat is folytatjuk, természetesen ezt is online formában. Január 20-án lesz Karádi Zsolt előadásában Móricz Zsigmond és Schöpflin Aladár kapcsolatáról egy beszélgetés, és minden héten csütörtökön 8 órától egy online előadást láthatnak és hallhatnak az érdeklődők könyvtárunk YouTube-csatornáján. A következő alkalom most csütörtökön lesz, Kertész Sándor grafikus-művésztanár a képregényekről beszél majd, ezután dr. Nagy Balázs főiskolai adjunktus „Lego játékok az oktatásban” címmel tart előadást. Érdemes feliratkozni YouTube-csatornánkra, követni minket a közösségi oldalainkon, mert számtalan online programmal, kvízekkel és érdekességekkel próbáljuk ebben a nehéz, pandémiás időszakban is kiszolgálni a nyíregyháziakat – tette hozzá Tomasovszki Anita.

A Magyar Kultúra Napjának apropóján a könyvtár egy plusz figyelmességgel is kedveskedik az érdeklődők számára, online formában ingyenes lesz a beiratkozás.