Önkéntes nap az állatotthonban

Kis macskák élete is múlt már az Állatbarát Alapítvány önkéntesein. Valaki ugyanis újszülött cicákat tett utcára, s az apróságokat cumis üvegből kellett etetni.

[video]

A nyári szünidőben önkéntes munkát végző diákok látták el a kis macskákat, akik gondoskodásuknak köszönhetően szépen fejlődtek. Az önkéntes munka népszerű a Csatorna utcai állatotthonban.

30 ÖNKÉNTES SEGÍTI AZ ÁLLATOK ELLÁTÁSÁT

Jelenleg 30 önkéntes segíti az Állatbarát Alapítvány munkáját. Amikor idejük engedi, akkor végzik a munkát az állatotthonban, ahol a telepre befogadott kutyák és macskák ellátásában segédkeznek, részt vesznek az Állatbarát Alapítvány rendezvényein, sokan pedig az állatmentésekbe is besegítenek.

ÖNKÉNTES NAPRA VÁRTÁK A SEGÍTŐKET

Az Állatbarát Alapítvány otthonában Önkéntes Napot tartottak. A rendezvény egy, a Svájci Alap támogatásával megvalósuló 24 hónapon át tartó program része. Pelyvás Csaba, az Állatbarát Alapítvány kommunikációs koordinátora elmondta: a program célja, hogy az állatotthonban dolgozó önkéntesek képzettebbek legyenek, tudják, hogy hogyan kell az állatokkal felvenni a kapcsolatot, és hogyan kell gondozni őket.

KUTYASULIBA IS JÁRNAK AZ EBEK

Az Önkéntes Napon a résztvevők előadást hallhattak az önkéntes programról, és az elmúlt két év értékeléséről, maguk az önkéntesek is beszámoltak élményeikről, bemutatták az Állatvédő Kisokos című kiadványt, a kutyasuli bemutatón pedig megmutatták, mire és hogyan lehet megtanítani az ebeket.
Az Állatbarát Alapítványnál továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését. Ezzel a munkával a középiskolákban előírt közösségi szolgálat is teljesíthető. 

F.A.