Ön tudja, milyen hangot ad egy Mayotte maki? A Nyíregyházi Állatpark videójából kiderül!
Fotó: Kohut Árpád

Az elmúlt héten osztotta meg az örömhírt a Nyíregyházi Állatpark: Mayotte, vagy más néven sárgaszakállas maki született!

Az azóta 5 hetes kölyökre már a látogatók is felfigyelhetnek a 7 fős maki csapatban, hiszen a legifjabb családtag már nem anyja hasán, hanem annak oldalán is csimpaszkodik.

A Nyíregyházi Állatpark most a róluk készült videóval robbantotta fel az internetet, melyből kiderül, milyen hangot adnak a sárgaszakállas makik.

A Mayotte-makik vagy más néven a sárgaszakállas makik a barna makik családjába tartoznak és ott külön alfajt képviselnek. Latin nevük a Lemur fulvus mayottensis sok mindent takar. A név arra is utal, hogy a természetben Madagaszkár szigete mellett, az attól 400 kilométerre fekvő Mayotte-szigeten fordulnak elő elsősorban. Gyűjtőnevük a Lemur pedig a Szellemek szóból származik, mivel az első európai felfedezők szellemeknek hitték őket és a többi maki félét, hiszen a sötétben csak kiáltásukat hallották és rikító sárga szemüket látták. A ritka főemlősök egyedei évek óta megtekinthetőek Nyíregyházán is. Az Állatpark gyümölcskedvelő maki csapata a közelmúltban új taggal bővült.

 

Forrás: Nyíregyházi Állatpark