Olimpiai bronzérmes vízilabdázók érkeznek Nyíregyházára - Február 12-én bajnoki meccs az uszodában

Olimpiai bronzérmes vízilabdázók érkeznek február elején Nyíregyházára. Első alkalommal rendeznek női OB-I-es találkozót a Városi Uszodában. Az UVSE és az Eger csap össze bajnoki találkozón. 

2021-ben sporttörténelmi találkozót rendeztek Nyíregyházán, amikor férfi OB-I-es vízilabda meccs helyszíne volt a megyeszékhely. Az Aqua SE évekkel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást az UVSE-vel, melynek keretében a fővárosiak segítenek a sportág népszerűsítésében Nyíregyházán. Kevés hiányzott ahhoz, hogy egy BL győztes is a városba érkezzen, az viszont már biztos, hogy februárban női bajnokit rendeznek a létesítményben. 

- Mindenben megállapodtunk a görög BL győztes Olympiakos gárdájával, hogy a Városi Uszodában vívnak edzőmérkőzést az UVSE ellen. Sajnos a Covid megnehezítette a beutazást, így az utolsó pillanatban le kellett mondanunk a mérkőzésről. Az viszont már biztos, hogy február 12-én a bajnok UVSE a kupagyőztes Eger ellen Nyíregyházán vívja a női bajnoki találkozóját – mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

Szűcs Gabriella, Keszthelyi-Nagy Rita az egyik, Czigány Dóra, Menczinger Kata a másik oldalon szerepel majd. Válogatottak, olimpiai érmesek érkeznek Nyíregyházára. A legutóbbi tokiói játékokon a női válogatott bronzérmet szerzett. A találkozó remek lehetőség arra, hogy a nyíregyházi gyerekek találkozzanak a legjobbakkal, ami motiváló lehet számukra. Ezért indította el az Aqua SE a példaképek közelről programot is, melynek keretében évente több alkalommal hívnak meg ismert vízilabdásokat. Az Aqua SE korosztályos csapatai jól szerepelnek a bajnokságokban, a lányok közül többeket épp az Eger első osztályú gárdája is meghívott már edzésekre.