Oklevélátadó ünnepséget tartottak a főiskolán
354 hallgató tett sikeres záróvizsgát a keresztféléves vizsgaidőszak végén, a Nyíregyházi Főiskolán. A felsőfokú tanulmányokat igazoló hivatalos iratot azonban csak az a 153 végzős vehette át, akik rendelkeznek nyelvvizsgával. Aki még nem mutatta be a nyelvtudását igazoló szükséges dokumentumot, az tanúsítványt kapott. A diplomaosztó ünnepségen sor került kitüntetések átadására is. Dr. Nagy Edit főiskolai tanári kinevezésben részesült.

Összesen 372 hallgató jelentkezett be záróvizsgára a téli vizsgaidőszakban a Nyíregyházi Főiskolán. 18 főnek nem sikerült az államvizsga, ők a következő félévben próbálkozhatnak újra. Az ország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményében ünnepélyes keretek között került sor az oklevelek átadására. Az ünnepségen elhangzott, a diploma megszerzése nem csupán az egyénnek, hanem az egész társadalomnak jelentős.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere a diplomaosztón gróf Széchenyi István szavait idézte, mely szerint: „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.” Az alpolgármester hozzátette, szükség van az olyan emberekre, akik az elmúlt 3–5 évben itt végeztek, hiszen ők tudásukkal nem csupán magukat segítik, hanem hosszú távon az egész társadalmat.
Az utolsó sikeres számadást követően 153-an kapták kézhez főiskolai tanulmányaikat bizonyító diplomájukat a szenátusi üléssel egybekötött ünnepségen. Ők rendelkeztek ugyanis a diploma megszerzésének egyik feltételével, a nyelvvizsgával.

153 FRISS OKLEVELES

Prof. dr. Jánosi Zoltán, a Nyíregyházi Főiskola rektora a diplomaosztó ünnepség előtt a Nyíregyházi Televízió Híradójának elmondta, több mint 150-en kapják kézhez oklevelüket. Közöttük mester- és alapszakosok, szakirányú továbbképzést végzettek vannak, akik a legkülönbözőbb képzési formában és típusban vettek részt a Nyíregyházi Főiskolán.

KINEVEZÉSEK ÉS KITÜNTETÉSEK

A diplomaosztó ünnepi szenátusi ülés is volt egyben, ahol sor került kitüntetések átadására.
Főiskolai tanári kinevezésben részesült dr. Nagy Edit. Márföldi Istvánné, nyugalmazott központvezető a Nyíregyházi Főiskoláért Érdemrend arany fokozatát kapta meg, Bereczki Jánosné rektori titkárságvezető munkáját Rektori Elismerő Oklevéllel köszönték meg, Dániel Péter, az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola tanára pedig a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének Díszoklevelét és Emlékplakettjét vehette át.

SZEPTEMBERTŐL ÚJ TANÉV

A következő diplomaosztóra 2015 nyarán kerül sor a Nyíregyházi Főiskolán, akkor a 2014/15-ös tanévben végzett hallgatók vehetik át az okmányukat. Az idén szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre 2015. február 15-éig jelentkezhetnek a jelöltek. Eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított eljárási díjat átutalással, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával. Ezt követően február 23-áig kell minden jelentkezőnek hitelesítenie a szándékát az Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával.
(CÍM: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190.)

Mikita Eszter

Fotó: Trifonov Éva