Nyuszi futás: Több százan húztak nyúlcipőt Nyíregyházán!

– Hoztam répát a nyuszinak! – mondta egy nyuszifüles kislány, aki közben jóízűen rágcsálta a kezében lévő zöldséget. Jelmezt kevesen, a legtöbben inkább nyúlcipőt hoztak nagyszombat délelőtt a városi stadionba. Persze nyulakból sem volt hiány. Míg a szülők a futásra regisztráltak, a kisebbek őket simogatták. Azért szeretem őket, mert nagyon puha a szőrük – mondta nevetve egy barna hajú, cserfes kislány. A nagy futás előtt zumbával lehetett melegíteni. Kalapos Tamás és Lulu bohóc egy nagy színpadon mozogva segített az izmok nyújtásában. Ezt követően pedig egy bemelegítő kört írtak elő a résztvevőknek. A legtöbben a saját lábukon futottak, de volt, aki babakocsiban, vagy éppen műanyag motoron élvezte a közös mozgást. A szervezők nagyon örültek, hogy a jó időnek köszönhetően több százan jöttek el futni.

További képekért kattintson a fotóra!

– Nagyon nagy dolog most a számunkra, hogy ilyen sokan kijöttek, hiszen úgy látom, az eddigi legnagyobb létszámú résztvevőkkel számolhatunk, kitűnő az idő, mindenért csak köszönet és szuper programmal várjuk az ide érkezőket – mondta Dajka László, a Nyíregyházi Sportcentrum sportszervezője. A Nyuszi futásra idén nemcsak helybéliek, hanem még Budapestről is jöttek. – A sport jelen van az életünkben, igyekszem példát mutatni. Futok, itt is lefutottam a félmaratont, és úgy látszik, hogy ez a gyerekekre is hatással van, mert kérik, hogyha futás van, akkor fussunk és menjünk ki. Mindegy, hol van az országban, úgyhogy oda megyünk, ahol futóverseny van, ezért most Nyíregyházán vagyunk futni – mondta Fekete Dalma.

A bemelegítés után elkezdődtek a versenyek, a résztvevők különböző korcsoportokban mérethették meg magukat. A kicsik mellett nagyobbak is futhattak. A futópályán ráadásul közéleti személyiségek is feltűntek. – Sonkafőzés és hússütés közepette jöttem ki, még várat magára a tojásfőzés és a sütemények elkészítése, azokat csak összeállítottam és úgy készítettem el, hogy amikor hazamegyek, innen azonnal el tudjam készíteni. Én is fontosnak tartom háziasszonyként, anyaként, feleségként, hogy időt szakítsak erre a rendezvényre – hangsúlyozta Halkóné Rudolf Éva, önkormányzati képviselő.

Nemcsak futni lehetett szombat délelőtt a stadionban. Húsvétra készülve locsolóvers mondó-, sőt még tojásdobó versenyt is rendeztek.

Z. Pintye Zsolt

Fotó: Trifonov Éva