Nyuszi futás – Mintegy ezer gyerek vett részt a családi rendezvényen

Mintegy ezer gyerek vett részt a jubileumi, 30. Nyuszi futáson. Idén már második alkalommal tartották az új Atlétikai Centrumban a rendezvényt. A gyerekeket a futáson túl több program is várta, volt élő nyuszi, Tapsi expressz és cukorágyú is a szombati rendezvényen.

Az időjárás nem volt kegyes a húsvéti négynapos ünnep idején, így többek között a Nyuszi futást is a négy fal között rendezték meg szombat délelőtt. Ebben az évben jubileumot ünnepelt a rendezvény, idén már 30. alkalommal várták a gyerekeket.

Nemcsak az alkalom különleges, a programok, az ajándékok, hanem a helyszín is. Nagyon jó érzés itt lenni az Atlétikai Centrumban, ahol másfél hónappal ezelőtt még rekordok dőltek meg az országos bajnokságon. Nagyon jó érzés látni, hogy ilyen sokan vagyunk” – mondta köszöntőjében dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nagy volt az érdeklődés

Az érdeklődés idén is óriási volt, mintegy ezer gyerek érkezett az Atlétikai Centrumba. A szervezők kiemelték, ez nem egy verseny, hanem egy közös program a gyerekek és családok számára. A megnyitó után egy kör bemelegítő futással kezdődött a rendezvény, majd első körben az óvodások futották le a 400 méteres távot, utánuk jöttek az általános iskolás alsósok, majd a felső tagozatosok versenye. Az utolsó versenyszám a 400 méteres családi futás volt.

A kislányommal érkeztem, tavaly, tavalyelőtt is itt voltunk, de én gyerekként 10–15 évvel ezelőtt is részt vettem a Nyuszi futáson. Most hivatalból is itt vagyok, de öröm a négyéves kislányommal itt lenni, mivel ez egy olyan közösségépítő, családi program húsvétkor, ami szerintem kihagyhatatlan” – nyilatkozta dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Cukorágyú, ajándékok és sportolás

A versenyszámok után minden alkalommal cukorágyú robbant a színpad előtt. Minden gyerek ajándékot is kapott, valamint tombolasorsolás is volt a Nyuszi futáson, ahol értékes meglepetéseket sorsoltak ki a résztvevők között, összesen 100 ajándék talált gazdára. A program célja többek között az is, hogy bemutassa a helyi sportolási lehetőségeket a gyerekeknek.

A nyíregyházi sport centrumnak az a feladata, hogy óvodásoktól a szépkorúakig, minden korosztálynak biztosítsunk lehetőséget. Ezen belül ott van az utánpótlás és az élsport is, ezeken a szinteken belül is megteszünk mindent annak érdekében, hogy a versenyzőink kimagaslóan szerepeljenek az ország különböző pontjain” – mondta Dajka László, a Nyuszi futás főszervezője.

Tapsi expressz

A korábbi években a Városi Stadion adott helyszínt a Nyuszi futásnak, de idén már második alkalommal várták az Atlétikai Centrumban a családokat. A futás után még távolugró pálya és ugrálóvár is várta a gyerekeket, majd a programok között megérkezett a Tapsi expressz is, ami pillanatok alatt megtelt az izgatott gyerekekkel.

Kapcsolódó galéria

Jubileumi nyuszifutás 2023