Nyugdíjasok karácsonya

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében több mint 100 nyugdíjasokkal foglalkozó szervezet kínál szabadidős elfoglaltságokat az időskorúaknak. A Megyei és a Városi Nyugdíjas Szövetség minden évben karácsony előtt ünnepséget szervez a megyében élő nyugdíjasoknak.
Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta, a karácsony minden ember számára kiemelt ünnep. A szeretet ünnepén kicsik és nagyok várják az ajándékokat, együtt töltik az időt. Az alpolgármester hozzátette, a társadalomban a legkiszolgáltatottabbak az idősek, akik ha betegek azért, ha pedig egyedül élnek, akkor azért vannak nehezebb helyzetben. Jászai Menyhért azt mondta, karácsonykor külön figyelem illeti az időseket, ezért Nyíregyháza Megyei Jogú Város az idén is, mint tavaly ajándékcsomaggal lepi meg a 65 év feletti városlakókat.
Idén 19. alkalommal gyűltek össze a megye nyugdíjasai, hogy a szeretet ünnepe előtt együtt töltsenek egy délelőttöt.
Szabó Pál, a Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke azt mondta, nagyon bensőségek, kellemesek ezek a pillanatok a megye nyugdíjasainak életében. Alig várják, hogy a csengeriek a záhonyiakkal és mindenki a másik nyugdíjassal egy kicsit beszélhessen.

A karácsony előtti összejövetel lehetőséget biztosít a nyugdíjasoknak arra, hogy kiszakadva mindennapjaikból egy kicsit egymás gondjaival is foglalkozzanak.
Az ünnepségen megemlékeztek azokról asz időskorúakról is, akik 60, vagy 50 évvel ezelőtt kötötték össze életüket. Összesen 42 ember foglalt helyet a közönség soraiban, akik ebben az évben kerek házassági évfordulót ünnepelnek. Dombóvári István és felesége is ünnepelt az összejövetelen, hiszen fél évszázada kötöttek házasságot. Mindketten járnak nyugdíjas klubba, és szeretnék, ha az ünnepségen megjelentek is osztoznának abban az örömükben, hogy 50 évvel ezelőtt házasodtak össze.
A találkozón a megye nyugdíjasai megbeszélték a következő év programjait, terveit és szót ejtettek azokról a kívánságokról is, amelyeket nyugdíjas egyesületeik keretein belül szeretnének megvalósítani a következő évben.

M.E.