Nyomtunk egy reset gombot - Munkában a Fatum Nyíregyháza

„A tavalyi szereplés után nyomtunk egy reset gombot.” Ezzel a mondattal kezdte a Fatum Nyíregyháza női röplabda csapatának vezetője, Dr. Mohácsi Máté a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóját. A csalódást keltő tavalyi eredmény után a következő szezonnak Leonidas Gaitanakis személyében új edzővel, és egy nagyon fiatal kerettel vág neki a csapat, rutinos, válogatott röplabdásokkal kiegészülve. Az igazolásoknál szem előtt kellett tartani az ésszerűséget is, mivel a sportcsapatokat is érintik a gazdasági nehézségek. 

- A tavalyi sikertelen év után úgy gondoltuk, új koncepció mentén kell haladnunk, és ebben az új vezetőedző személyében partnerre találtunk. Leon egy fiatal központú edző, dolgozott egyetemi válogatottakkal, felnőtt csapatokkal. Tudja, hogyan kell építeni egy olyan közösséget a rutinos és kevésbé rutinos röplabdásokból, melyre nekünk szükségünk van – mondta Dr. Mohácsi Máté, az Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Leonidas Gaitanakis hangsúlyozta, az új igazolásokat ő javasolta, a klub pedig igyekezett teljesíteni kéréseit. 

 – Meg lehet határozni a célokat, első, második, harmadik pozíció, legyünk ott a top háromban. De az én küldetésem nem csak ez. Az én feladatom, hogy napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra haladjunk, fejlődjünk. Nagyon fontos, hogy a játékosok javuljanak, és minden mérkőzésen kompetitívek legyünk. Én ebben bízok, és hiszek abban, hogy ez sikerül - mondta Leonidas Gaitanakis vezetőedző. 
Három fiatal saját nevelésű játékos is a Fatum Nyíregyháza felnőtt keretével kezdte a felkészülést. Rufin Martínez Lilián, Földi Boglárka és Székely Eszter is csatlakozott a csapathoz. Egy négyes ütő még érkezik a következő napokban, vele lesz teljes a keret. Török Petra a TF-től igazolt Nyíregyházára, és örül, hogy a legmagasabb osztályban játszhat.  

- Sokkal nagyobb váltás, mintha egy alsóházban szereplő csapathoz igazoltam volna, így ez a döntésemet is befolyásolta, ez egy nagy kihívás, melyet elfogadtam, és nagyon várom már a rajtot. Leonidas Gaitanakis vezetőedzővel dolgoztam már korábban együtt, örülök, hogy megkeresett – mondta Török Petra játékos. 

A felkészülés során több edzőmeccset játszik majd a csapat, többek között az Újpest, a Diósgyőr és a Békéscsaba ellen. Szeptemberben ismét megrendezik a Fatum Kupát, a pénzdíjas tornára négy együttes érkezik, köztük egy szlovén gárda is. A bajnokság október végén rajtol, a Fatum Nyíregyháza pedig nemzetközi szinten a CEV Kupában is érintett.