NYITOK – Hálózat a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztéséért
Fotó: Szarka Lajos

Hetente több mint 100 képzést indít a NYITOK program országszerte. Az 52 tanulási központba havonta kétezren regisztrálnak, Nyíregyházán is folyamatos a kereslet a képzések iránt. A tanulók jellemzően olyan munkavállalók, akik fejlődni szeretnének, új dolgokat akarnak megtanulni, ezáltal pedig előrébb akarnak jutni a karrierjükben.

A NYITOK program három divízióból tevődik össze, ezek a tanulási központok, ahová személyesen várják az érdeklődőket, a mobil divízió, ami a vállaklozásoknak nyújt segítséget, valamint az e-learning divízió, amely otthoni tanulást kínál a jelentkezők számára. Az ország 52 tanulási központja közül a nyíregyháziban is folyamatos a műhelymunka, amelyre bárki jelentkezhet, egy regisztráció után pedig ingyenesen vehet részt olyan foglalkozásokon, amelyek a munkaerő-piaci kompetenciáikat fejlesztik. Erről beszélt Győrfi Attila, a NYITOK program szakmai vezetője.

Akár idegen nyelvi, informatikai, és egyéb NYITOK-specifikus képzéseket tudnak tanulni teljesen ingyenesen. Rövid, 20-30 órás képzésekkel állunk rendelkezésére a jelentkezőknek. Sokszor meg szokták tőlem kérdezni, hogy mire elég 20-30 óra, erre azt szoktam válaszolni, hogy bármire, hogyha arra fókuszálunk, amire szükséges, de természetesen akár idegen nyelvből avgy informatikából is elvégezhető nálunk 120 órás, 6 modulos képzés.

A munkaerő-piaci kompetencia képzések közé tartozik többek között a vállalati kultúra foglalkozás is. Ennek keretében elősegítik a munkavállalók beillesztését, az öltözködéstől kezdve a generációk közötti kommunikációs nehézségek feloldásán át az új és régi kollégák közötti kapcsolat kialakításával. Emellett pedig a stresszoldás és a különböző társadalmi szerepek egyensúlyban tartása is azonnali, versenyképes eredményt hozhat a jelentkezőknek.

Országosan több mint 2000 regisztrációnk van havonta, több mint 100 képzést indítunk el hetente és a sikerességet azt mutatja, hogy az emberek közel 70 százaléka visszajár hozzánk, annyira szereti a képzéseinket.

- tette hozzá a szakmai vezető,

Azoknak, akik részt vesznek a képzéseken, jellemzően már van állásuk, a tanulók 99 százaléka aktív a munkaerő-piacon. Ők azért jelentkeznek a NYITOK programba, mert szeretnék többre vinni, fejlődni, új dolgokat megtanulni és ez által előrébb jutni a munkájukban és karrierjükben.

Kapcsolódó galéria

NYITOK Program