Nyit a Parkfürdő – Közel 300 személygépjármű részére alakítottak ki parkolót

A Tófürdő után június elsejétől nyit a Parkfürdő is, amely kiváló szolgáltatási színvonala miatt a legmagasabb, ötcsillagos minősítésű strand, ahol gyermekmedence, vadvízi sodrófolyosó, hatalmas családi medence, és több nagysebességű óriáscsúszda is található. Az idei évben több fejlesztés is történt a helyszínen, többek között kialakítottak egy 283 kijelölt hellyel rendelkező parkolót, amely komfortosabbá teszi a személygépjárművek elhelyezését a fürdőbe érkező vendégek számára.

Május 11-én kinyitott a Tófürdő, és mellé mobil szaunát telepítenek, ami egész nyáron a kínálat része marad – így a gőzből a tóba csobbanhat a látogató a felfrissített homokos plázson, ráadásul tavalyi áron. Az elmúlt három és fél hét tapasztalata szerint már az előszezonban is növekedett a vendégszám a Tófürdőben a tavalyi évhez képest – erről tájékoztatott Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója. Június elsejétől pedig nyit a Parkfürdő is, amelynek kapcsán több újdonsággal is készültek, többek között bővült a parkolási lehetőségek köre.

– Nagy igény van Sóstón az új parkolókra és ennek megfelelően bővítettük is a parkolókapacitásunkat. Korábban is volt egy parkoló, ahova be tudtak állni a vendégeink, azonban ezt most leburkoltuk, gyephézagos, rácsos fedést kapott, illetve közlekedőutakat alakítottunk ki. Körülbelül így egyharmadával meg tudtuk növelni a befogadóképességét, és sokkal kulturáltabb lett, mint a korábbi években, úgyhogy bízunk benne, hogy ez is a szolgáltatás színvonalának az emeléséhez hozzá fog járulni – mondta el Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A Parkfürdő megújult, tágas parkolójában 283 kijelölt parkolóhely várja a fürdővendégeket, a korábbi füves, homokos területen lévő fákat megőrizték, és ültettek 85 facsemetét is. Kiváló szolgáltatási színvonala miatt a sóstói Parkfürdő a legmagasabb, ötcsillagos minősítésű strand, ahol gyermekmedence, vadvízi sodrófolyosó, hatalmas családi medence, és több nagysebességű óriáscsúszda is található. A csodás virágligetek, az óriástölgyek, és a simogató, hatalmas pázsitfelületek már önmagukban egyedülállóvá teszik a Parkfürdőt, de itt található Magyarország legnagyobb vízi koktélbárja is. A nyitást megelőzően már hónapokkal ezelőtt elkezdődtek a szokásos munkálatok.

– Kollégáim már hetek, sőt hónapok óta dolgoznak a nyitáson. Elsősorban a parkot tesszük ilyenkor rendbe, tehát nagyon sok kertészeti munkánk van, több mint háromezer egynyári növényt ültettünk, az volt a célunk, hogy egy szép, színes fürdőt tudjunk majd kinyitni a nyíregyháziaknak, illetve az ide látogató vendégnek. Ezenkívül vannak még kisebb fejlesztések, például a nyári szezonba majd a sportmérkőzéseket szeretnénk közvetíteni egy nagy LED-falon, amit a medencéből tudnak nézni a vendégek. A foci EB-n a magyar válogatott játékát, de természetesen a többi meccset is, illetve az olimpián is a magyar sportolók mérkőzéseit közvetíteni fogjuk, reméljük, hogy a vendégeink ezt örömmel fogadják – tette hozzá Matavovszky Dániel.

Számos újdonsággal várja tehát június elsejétől a vendégeket a sóstói Parkfürdő, több programnak is helyszínt ad majd a méltán közkedvelt fürdő a nyár során.