Nyírtávhő elszámolás

A Nyírtávhő Kft. szakemberei elkészítették a költségosztós fogyasztók elmúlt évre vonatkozó elszámolásait, amelyeket kiküldenek a lakóközösségeknek. Miután a közös képviselők jóváhagyják az elszámolásokat, a szolgáltató rendezi a számlákat, tehát a többlet befizetéseket visszatéríti, illetve kiszámlázza a plusz fogyasztást. A 2014-es év fogyasztása és befizetései alapján a lakóközösségek 90 százaléka kap 8 ezer és 60 ezer forint közötti visszatérítést.

120 MILLIÓT FIZETNEK VISSZA

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, idén 120 millió forintot fizetnek vissza a fogyasztóknak. Ennek egyik oka a rezsicsökkentés, a másik pedig, hogy nagyon enyhe volt a fűtési időszak, hiszen az átlaghőmérséklet 6 fok volt a korábban megszokott 3-4 fok helyett, tehát ezért van ez a nagy megtakarítás.

VÁLTOZIK AZ ELSZÁMOLÁSI IDŐSZAK

Az ügyvezető arról is tájékoztatott, hogy egy törvényi változás alapján az idei évtől változik az elszámolási időszak. Eddig ezt gazdasági évre számolták, a jövőben pedig a fűtési idényre. Tehát idén már elszámolják a tavaszi fűtési szezont, 2016-tól pedig minden évben május 15. lesz a hivatalos elszámolási időpont.

A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁS NAPJA

Joó László elmondta, a Nyírtávhő Kft. idén első alkalommal rendezi meg a Távhőszolgáltatás Napját, csatlakozva az Energiatakarékosság Világnapjához, amely minden évben március első hétvégéje. Így március 6-án, pénteken a cég szakemberei három iskolában rendhagyó környezetismereti órákat tartanak. A nap üzenete, hogy a távhő egy tiszta energia, hordozója a víz, tehát nem szennyezi a környezetet és energiatakarékos megoldás.

Szoboszlai Tibor