Szabolcsi zsoké az Emirátusokban
Sikeresen szerepel nemzetközi versenyeken Bihari Alexandra. A fiatal nyíregyházi zsoké a világbajnoki forduló magyarországi állomásán győzött, Franciaországban és Svédországban pedig második lett.

Bihari Alexandra ritkán jár szülővárosában, Nyíregyházán. A lovas folyamatosan úton van, a világ különböző tájaira hívják versenyekre. Nagyon népszerű, legutóbb Katarban és Mauritiuson is indult, korábban pedig a női Európa-bajnokságon állhatott dobogóra. Legutóbb Amerikába hívták.

Az amerikai megkeresés úgy jött, hogy éppen Katarban voltunk, amikor szólt a verseny szervezője, hogy Amerikában nincs lovasuk, és engem szeretnének választani. Igent mondtam a felkérésre, bár az eredeti program szerint visszamentem volna az Egyesült Arab Emirátusokba lovakat edzeni. Megértőek voltak, így utazhatok – mondta Bihari Alexandra.

A nyíregyházi lovas idén két nagy verseny döntőjébe szeretne bejutni. Mindkét sorozat több állomásból áll, az egyiknek a fináléját Abu Dhabiban, a másiknak Mauritiuson tartják. A viadalokon mindig más lovakkal kell indulnia Alexandrának, azt a szervező ország biztosítja, és sorsolással döntik el, ki melyik lóval állhat rajthoz. A lovas felkészülését nehezíti, hogy közben Budapesten egyetemista, így nehéz összeegyeztetni tanulmányait a sok versennyel és utazással. Ennek ellenére a nyíregyházi sportoló abban bízik, idén megnyeri a női világbajnokságot.

Dankó L.