Nyíregyházi táncsikerek Veszprémben

Veszprémben, március 7-én és 8-án klasszikus balett és moderntánc kategóriában indult a 18 táncos növendék. Szóló klasszikus balett kategóriában taroltak a nyíregyháziak: az első három helyezést hozták haza. Első lett Márföldi Bea, második Haller Dorisz, harmadik pedig Nagy Gréta. Klasszikus balett csoportos kategóriában sem előzte meg senki a művészetis diákokat: Biba Kitti, Lovas Liza, Nagy Gréta, Dócs Eszter, Mile Dávid, Nagy Viktória, Somogyi Viktória, Varga Dalma, Szabó Réka, Győri Márta, Juhász Kata, Rechert Zsófia és Farkas Genovéva alkották a győztes csapatot. Kortárs moderntáncban Dócs Eszter és Mile Dávid duettje tetszett a zsűrinek a legjobban, második lett ebben a kategóriában Biba Kitti és Lovas Liza.

Kortárs moderntánc csoportos kategóriában is a nyíregyháziak nyertek. Első és második helyezést értek el. A formáció tagjai a klasszikus balett csoportos kategóriában első helyezést elért 13 tanuló mellett kiegészült Bogár Edinával, aki a közelmúltban kapta meg az Év tehetsége gyűrűt Rácz Andreával, Haller Dorisszal, Márföldi Beával és Mészáros Petrával. A zsűri különdíjban is részesítette a táncosokat: a legkreatívabb koreográfiáért Dócs Eszter és Mile Dávid duettje kapott elismerést. A zsűri tagjai ismert és elismert művészek voltak.
A diákokat felkészítették: Szakály Viktória, Némethy Mária, Gyuris-Deme Krisztina, Thiardlaforestné Széles Erika és Legeza Krisztina.
A táncos növendékek március 12-én, csütörtökön indulnak Pécsre, hogy az Országos Klasszikus és Moderntánc Tanulmányi Verseny zsűrijének is megmutassák tehetségüket.

Mikita Eszter