Nyíregyházi táncosok az Erkel színpadán

Szombaton rendezték meg az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület Jubileumi gálaműsorát „32 éves lettem én” címmel Budapesten, az Erkel Színházban. A műsorban bemutatkoztak a magyarországi régiók legkiemelkedőbb táncosai, táncos szólistái, valamint a határon túl élő magyar közösségek együttesei.

Az Észak-Alföldi régió „Tetszik-e a szomszédod”? című műsorával aratott hatalmas sikert az első felvonás befejező produkciójaként, melyben megyénket a Tánctanoda és a Nyírség utánpótlás csoportjai (Margaréta, Lókötő, Topogó) – a VLAMI-s csoportok – képviselték. Óriási elismerés és megtiszteltetés részt venni egy ilyen nagyszabású gálaműsorban, ahol az ország legjobbjai léptek színpadra. A jubileumi eseményt megtisztelte jelenlétével az est fővédnöke, Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke is.

A táncosok felkészítésében Antal Dóra és Antal Roland, Grexáné Nagy Enikő, Fehértói Anett és Ugyan Attila nyújtottak segítséget, valamint Kácsor-Ignácz Gabriella és Kácsor István, akik egyben a régió műsorának összeállítói is voltak.     

 

Forrás: Tánctanoda