Nyíregyházi siker az országos versenyen
Május 28-án, Budapesten került sor a XVIII. Országos ukrán nyelvű vers- és prózamondó versenyre. A hagyományossá vált rendezvényt az Ukrán Országos Önkormányzat valamint a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület szervezte.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Ukrán Nemzetiségi Önkormányzata vasárnapi iskolájának diákjai rendszeresen sikerrel vesznek részt ezen a versenyen. Így történt ez az idén is. A vasárnapi iskola tanulói, Barkóczi Balázs első, Koroly Okszána pedig harmadik helyezést ért el. Külön öröm, hogy az idei résztvevők között
a legeredményesebben szereplők a Nyíregyházi Arany János Gimnázium Általános Iskola és Kollégium diákjai közül kerültek ki. Gavrylkiv Andrei első , Burik Eszter második, Kurucz Dzsesszika pedig harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Kondra Rudolfné volt.

A gimnázium 2016/2017-es tanévre fakultatív foglalkozásként bevezette az ukrán nyelv tanulását, Kondra Rudolfné tapasztalt pedagógus közreműködésével. A későbbiekben be szeretnék építeni a tantervi órakeretükbe is, mint idegen nyelvet. Ez lehetőséget biztosít az ukrán nyelvet tanuló diákok számára, hogy érettségi tantárgyként, vagy akár nyelvvizsga megszerzéséhez, esetleg a Nyíregyházi Egyetem ukrán nyelv és kultúra szakán továbbtanulási lehetőségként foglalkozzanak gyönyörű szláv nyelvvel.