Nyíregyházi lehet az év orvosa

Lezárult a 2014-es Év orvosa pályázat közönségjelölési időszaka. A tavaly ősszel immár nyolcadik alkalommal meghirdetett nemes versengésre összesen 212 darab, az orvosok emberségét, nagyszerű teljesítményét, illetve példaértékű orvos-beteg kapcsolatokat bemutató történet érkezett, amellyel idén 123 orvos került a jelöltek közé. – Örvendetes, hogy az Astellas-díjra jelöltek között évről évre egyre több kiváló háziorvost ismerhetünk meg. Munkájuk, az egészségügyi rendszerben betöltött szerepük így e pályázat keretein belül is méltó figyelmet kap – nyilatkozta a zárás kapcsán dr. Markovich György, a díjalapító Astellas Pharma ügyvezető igazgatója.

A 2014-es Év orvosa pályázat lehetővé tette, hogy a páciensek saját történetük megírásával és beküldésével ne csak saját orvosukat, hanem egy-egy kezelés során megismert, elismerésre méltó komplett osztály teljes kollektíváját is felterjesszék. A példaértékű csoportos teljesítmények elismerésére tavaly ősszel alapított De Châtel Rudolf-emlékdíjra már az első meghirdetést követően 33 jelölés érkezett. A felterjesztett osztályok, részlegek kiválóságát valamennyi esetben a betegek által írt, a megélt tapasztalatokat életszerűen, olykor rendkívül meghatóan bemutató történetek sora tette még hitelesebbé.

A beérkezett jelölések feldolgozása jelenleg is zajlik. Az egyéni jelöltek listája a felterjesztettektől érkező jóváhagyások függvényében folyamatosan bővül: http://evorvosa.astellasdij.hu/candidates/

A De Châtel Rudolf-emlékdíjra jelölték a nyíregyházi Jósa András Kórház Gyermeksürgősségi Osztályát is!

Az év orvosa elismerésre felterjesztett orvosok között pedig megtalálható dr. Tóth Lajos Barna, a Jósa András Oktatókórház általános sebészetének osztályvezető főorvosa.

Míg az egyéni jelölések esetében az idei legjobbakról először a korábbi években Astellas-közönségdíjat elnyert orvosokból álló zsűri értékelése, majd azt követően hagyományosan az internetes közönségszavazás (2015. március 6–20.) dönt majd, a De Châtel Rudolf-emlékdíjra felterjesztett csoportok rangsorát a díj alapítói határozzák meg.