Ismét lesz Decathlon  Élménypróba - 22 akadály várja a sóstói erdőben a nevezőket

Ismét lesz Decathlon Élménypróba Nyíregyházán. Negyedik alkalommal rendezik meg az eseményt a sóstói erdőben. Idén több mint húsz érdekes akadály várja a nevezőket. Az esemény jó csapatépítő program is lehet cégeknek. 

Futás, mászás, kúszás, ugrás. Szinte minden mozgásformára szükség lesz ahhoz, hogy valaki teljesítse a 4. Decathlon Élménypróba 22 akadályból álló pályáját. Ezúttal is 5 km lesz a táv, de több új feladattal is találkozhatnak a nevezők. 

-  Az első akadály például rögtön érdekes lesz, ahol talicskát kell tolni, de kiépítünk egy pókhálót is, melyen át kell mászni a továbbhaladáshoz. Ezt nagyon szeretik a résztvevők. De készülünk új feladatokkal is - mondta Pokrovenszki Gergely főszervező az esemény sajtótájékoztatóján. 

Különlegesnek ígérkezik az az élő akadály is, melyet a Fatum Nyíregyháza női röplabdásai alkotnak majd, őket kell legyőzniük a résztvevőknek. A 10 év felettiek szülői felügyelet mellett teljesíthetik a távot, a kisebbeknek egy külön pályát alakítanak ki. Előnevezni szeptember 1-ig lehet, és már az ország különböző pontjairól érkeztek regisztrációk. Sportcsapatok, cégek is indulnak, mivel az esemény jó csapatépítő program is. A többség várhatóan nyíregyházi lesz, és a városban nagyon szeretnek sportolni az emberek. 

- A tapasztalataink szerint a túrázás az a sport, mely a legnépszerűbb, és ott van a futás is az elsők között. Egy jó cipő kell csak, hogy ezt valaki elkezdje, és az Élménypróba remek alkalom arra, hogy valaki életmódot váltson, és rendszeresen sportoljon - mondta Orosz Dávid  a Decathlon Nyíregyházta PR projektvezetője. 

Az eseményt a névadó szponzor mellett több támogató is segíti, és ennek köszönhetően számos kiegészítő program és játék várja az indulókat. Fellép többek között a Spartacus Torna Club aerobik csapata, lesz Fittjump és Gymstick bemutató is. A szervezők figyelnek a biztonságra, ezért fertőtlenítő pontokat jelölnek ki, az akadályok előtt pedig fa cölöpök segítenek a 1,5 méteres távolság betartásában. Közel 60 szervező dolgozik majd azon, hogy minden rendben legyen. A Decathlon Élménypróba szeptember 5-én 10 órakor kezdődik az Erdei Tornapályán.