Nyíregyházi Állatpark – Kedvezményes belépés az Állatok Világnapján
Fotó: Szarka Lajos

Különleges programokkal és kedvezményes belépőjeggyel várták a kicsiket és nagyokat a Nyíregyházi Állatparkban október 4-én, az Állatok Világnapján. Volt cápaetetés, rendőrkutya-bemutató, a fehér oroszlán család látványetetése és számos program, amely keretében a kulisszák mögé is betekinthettek a látogatók.

Az Állatok Világnapja alkalmából a belépőjegy ára mindenkinek egységesen kedvezményes volt hétfőn a Nyíregyházi Állatparkban. A jeles nap alkalmából a programok cápaetetéssel kezdődtek, majd további látványetetések, állatos bemutatók és ismeretterjesztő programok várták a látogatókat.

„Október 4-e az Állatok Világnapja, ezen a napon kedvezményes belépőjegyekkel és különleges programokkal vártuk az ide érkezőket. Jelenleg is zajlik éppen a fehér oroszlánok látványetetése, de betekintést engedünk a kulisszák mögé is, például fény derül arra is, hogyan tudjuk tréningezni a fókáinkat, emellett pedig rendőrségi kutyás bemutató is volt a nap folyamán.”

Révészné Petró Zsuzsa hozzátette, hatalmas volt az érdeklődés a programok iránt, ráadásul az időjárás is a segítségükre volt.

Az volt a célunk, hogy betekintést engedjünk az állatpark munkájába, hiszen a tevékenységünk már nemcsak a szórakoztatásról szól, hanem oktatással, kutatással és fajmegőrzéssel is foglalkozunk, így ezen a napon azt is láthatják a látogatók, hogy az állatkertészek mivel foglalkoznak.”

Az osztályvezető elmondta, a Nyíregyházi Állatpark 500 faj 5000 egyedét mutatja be, számos különlegességgel, mint pl. a fehér oroszlán család, amely a természetben már a kipusztulás szélére került, ugyanis 1993 óta nem láttak a természetben ilyen színű állatokat.

Kapcsolódó galéria

Állatok Világnapja az Állatparkban