Nyíregyházán van a második legjobb apartman

[video]

Már két évvel ezelőtt elismerték a turizmust, akkor a szallas.hu díjátadó gáláján Az év feltörekvő települése címet kapta meg Nyíregyháza. Jutott akkor bőven elismerés: a legjelentősebb szállásközvetítő portál rendezvényén a minőségi díjat a panzió kategóriában a mintegy 150 ezer vendégértékelés alapján a Palermo Panzió kapta meg.

 

JAVULÓ SZÁMOK

 

A turizmus pedig azóta is folyamatosan jobb számokat mutat. Mint arról már korábban is hírt adtunk: Nyíregyházán az országos átlagot meghaladó növekedést mutat a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma a KSH adatai alapján.

További képekért kattintson a fotóra!

Országos szinten a vendégéjszakák száma 5,4 százalékkal nőtt, Nyíregyházán viszont 7,2 százalékkal emelkedett. Külföldről érkező vendégből 13,9 százalékkal volt több mint egy évvel korábban.

 

ÚJABB ELISMERÉS

 

Ezt tapasztalja az egyik nyíregyházi vendégház tulajdonosa is. Csüri Péter István a Deluxe Apartmant vezeti, aki szintén a szallas.hu díjazottjai között van. A sóstógyógyfürdői szálláshely három éve működik, mégis második lett a portál népszerűségi versenyében, amit a szavazatok száma alapján mérnek.
– Általában kisgyerekes családok jönnek hozzánk, így fel vagyunk szerelve gyerekággyal, etetőszékkel vagy pelenkázóval. A vendégeink 80 százaléka közülük kerül ki, ők is voltak azok, akik szavaztak – mondta el Csüri Péter István, a Deluxe Apartman tulajdonosa.
A tulajdonos azt mondja, azt tapasztalják, hogy egyre több a magyar vendég, de a nyári időszakban sok szlovák és lengyel turista is megszáll náluk. Ők nyolc főt tudnak elhelyezni, ez akár két családnak is elég férőhely.

 

DÍJAK A MEGYÉBEN

 

A sóstói apartman mellett egy másik szálláshely is elismerést kapott a megyéből. Az apartman, vendégház, hotel és diákszálló kategóriában a szakmai díjat a tarpai Kuruc Vendégház érdemelte ki.

Erdős József

Fotó: Kohut Árpád