Nyíregyházán lesz a Fedettpályás Magyar Bajnokság - Rangos versenyeket tartanak az Atlétikai Centrumban

Nyíregyházán rendezik a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságot. A februári verseny előtt további rendezvényeket tartanak az Atlétikai Centrumban több korosztály számára. Külföldről is érkeznek sportolók a megyeszékhelyre. 

Nyáron a szabadtéri része már debütált az Atlétikai Centrumnak, rangos hazai versenyt rendeztek Nyíregyházán. Akkor a szövetség képviselői is elégedettek voltak, így 2022-ben is több viadal házigazdája lehet a megyeszékhely. Január 16-án nyílt fedettpályás versenyt rendeznek, csakúgy mint január 23-án. Február 12-én és 13-án már az U18-as és az U20-as Magyar Bajnokság helyszíne  lesz az Atlétikai Centrum, és az is eldőlt, hogy február 26-27-én itt rendezik a Felnőtt Fedettpályás Magyar Bajnokságot. Szabadtéri OB helyszíne volt már Nyíregyháza évekkel ezelőtt, az Atlétikai Centrum építésének pedig az egyik fő célja éppen az volt, hogy fedettpályán is megfelelő körülmények között dolgozhassanak a sportolók. 

- Remek felkészülési lehetőséget tudunk biztosítani az atlétáknak, nem véletlenül érkeznek hozzánk a következő időszakban válogatott sportolók, de Szlovákiából is többen jelezték, hogy szeretnének elindulni a versenyeinken. A mi sportolóink számára pedig ez azért is fontos, mert hazai közönség előtt mutathatják meg tudásukat. Bízunk abban, hogy sok néző látogat majd ki az eseményekre – mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője.  

Az Atlétikai Centrum nagy lökést adhat a sportágnak Nyíregyházán, érezhetően megnőtt az utánpótláskorú versenyzők száma, mivel ideális körülmények között tarthatnak edzéseket a szakemberek. Nem csak idehaza, hanem határon túlról is van érdeklődés a helyszín iránt, így Angliából és Hollandiából is jelentkeztek csapatok, akik a szabolcsi megyeszékhelyen szeretnének edzőtáborozni.