Nyíregyháza nyerte az első Lázár Bence Emlékgálát

2018 februárjában egy kivételes labdarúgó, sportember előtt hajtott fejet az ország. Lázár Bence élete legnagyobb mérkőzését nem tudta megnyerni, tragikusan fiatalon leukémiában elhunyt. Bence tiszteletére első alkalommal rendezték meg a nevét viselő emlékgálát, melyen tíz, 35 év feletti korosztályú csapat mérkőzött meg egymással. A gálán többek között korábbi klubjai képviseltették magukat. A tornán korábbi edzője Mészöly Géza és egykori csapattársa, barátja is megemlékezett róla.

 

Én lehettem az a személy, aki Lázár Bencét először NBI-es meccsre felküldte az Újpest színeiben. Szépe emlékeim vannak Bencéről. Nagyon jó sportember volt, és nem csak azért, mert illik szép emlékeket mondani arról, akiről éppen megemlékezünk, hanem valóban egy akkora tehetség volt és egy annyira pozitív töltet volt és annyira szeretett volna már NBI-es játékos lenni.

-mondta Mészöly Géza

Én voltam a legjobb barátja Bencének gyerekkorunk óta. Együtt gyerekeskedtünk, együtt nőttünk fel és együtt kezdtünk el focizni annak idején, tehát a kezdetektől fogva egy nagyon magával ragadó ember volt, ez odáig fajult, hogy szinte testvéri kapcsolatban voltunk egymással nem hiába mondanak róla annyi sok jó dolgot, és nem hiába jött most létre ez az emlékgála és ez az érdeklődés, mert nagyon sokan szerették őt. Mint sportoló el tudom mondani, hogy nagyon tehetséges sportoló volt

- tette hozzá Nagy Norbert a Kerekegyháza játékosa

Bence álma volt, hogy mikor meggyógyul, létrehoz egy alapítványt, mellyel a leukémiában szenvedőknek és a kórháznak fog segíteni. Helyette családja hozta létre ezt az alapítványt, hogy örök emléket állítson az emberek szívében szeretett fiukról.



Célul tűztük ki, hogy a leukémiás betegeket támogassuk, most első ízben talán tudunk egy nagyobb segítséget adni, ahol kezelték Bencét. Annak a kórháznak, a Szent László Kórháznak a Hematológiai és Őssejttranszplantációs osztálynak szeretnénk egy gépet vagy egy műszert vagy egy nagyobb dolgot vásárolni amellyel jobbá tudjuk tenni a betegek életkörülményeit.

 

- nyilatkozta Bence édesanyja, Lázárné Márta

Az esemény kapcsán árverésre került egy Újpest által aláírt egyedi Lázár Bence mez, melyet egy Ferencváros drukker anyuka vett meg 400000 forintért Az árverésből befolyt összeg és az esemény teljes bevétele a Soha ne add fel Lázár Bence Emlékalapítvány számára kerül felajánlásra. A rendezvényen mintegy 1300 szurkoló vett részt, így a jegybevételből mintegy 750000 forintot sikerült az alapítvány számára gyűjteni.

A tornát a Nyíregyháza csapata nyerte meg, akik három-nullára győzték le a Kiskunfélegyházát a döntőben. Ezzel ők vihették magukkal egy évre a vándorkupát.

 

hiros.hu