Nyíregyháza immár hetedik kutyafuttatóját adták át Örökösföldön
Nyíregyháza immár hetedik kutyafuttatóját adták át Örökösföldön, a Család utcán a kutyatartók és kutyabarátok nagy örömére. Fotók: Kohut Árpád

A beruházás 14 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg, az 1800 négyzetméteres területet két részre osztották, kis- és nagy testű kutyák részére. A kutyafuttató mellé egy 250 négyzetméteres zúzottköves parkolót is kialakítottak.

Az utóbbi években több városrészben is épült zárt kutyafuttató Nyíregyházán. A Törzs utcán az első, majd az Érkertben, a belvárosban a Széna téren, a Jósavárosban a Robinson dombon, a Homok soron, és a Kert közben. A Család utcán most kialakított kutyafuttatót ünnepélyes keretek között adta át Dr. Adorján Gusztáv és Tóth Imre önkormányzati képviselő.

Mint elmondták, az önkormányzat odafigyel a város lakóira, az immár hetedik kutyafuttató létrehozásával azt szeretnék, hogy a kutyatartók kulturált körülmények között, de szabadban, biztonságosan tudjanak foglalkozni a házikedvencükkel, miközben akiket zavarnak az állatok, azok is biztonságban legyenek.

Külön mozoghatnak a kis- és nagytestű kutyák

A kutyafuttató területe 1800 négyzetméter, amelyet két részre osztottak a kis-, és a nagytestű kutyák részére. Mindkét kutyatípusnak külön készült egy-egy háromelemes ugráló, pihenőasztal, „A” emelvény, ugráló karika, libikóka, és tízelemes szlalom pálya. A ponthegesztett acélháló kerítés 1,7 méter magas, beton kertiszegély lábazattal, hogy a kutyák a kerítés alatt ne tudjanak kikaparni és kibújni. Emellett járdalap burkolat is készült 66 négyzetméteren.

A területet 4 ülőpad teszi komfortosabbá, hulladékgyűjtőből hat darabot helyeztek ki. Lombhullató fákból 19 darabot ültettek el, hogy egyenletesen árnyékos legyen a futtató a kutyák és a gazdák számára. A területen két információs és négy tájékoztató tábla segíti az eligazodást. A kutyafuttató mellé egy 250 négyzetméteres zúzottköves parkolót is kialakítottak.

Kapcsolódó galéria

Kutyafuttató átadása a Család utcán