IV. Partnerségi Találkozót és Értekezletet szervezett az Egészségfejlesztési Iroda
A Nyíregyházi Járás Egészségfejlesztési Irodája negyedik alkalommal szervezett Partnerségi találkozót és Értekezletet

A konferencia fő célja a szakemberek közötti szoros kapcsolat kialakítása volt, a fő témája a különböző rákos megbetegedések megelőzésére és szűrésére való figyelemfelhívás volt.

Nagy érdeklődés övezte a Nyíregyházi Járás Egészségfejlesztési Irodája által szervezett Partnerségi találkozót. Ez már a negyedik ilyen értekezlet volt, ahol a szakemberek találkozhattak és tapasztalatot cserélhettek. Több témában tartottak előadást, a rendezvény és az iroda átfogó céljai közül a legfontosabb a szakemberek közös, eredményes és szoros kapcsolatának kialakítása, együttműködése és együtt gondolkodása.

A népegészségügyi célú, szervezett szűrővizsgálatok és így a daganat prevenció, ami fontos számunkra. Azt lehet látni, hogy bár van fejlődés szűrővizsgálatokon való megjelenésben, de még mindig van hová fejlődnünk és tevékenyen részt vennünk ebben a programban, úgyhogy az EFI-nek ez is hosszú távú célja, hogy mozgósítsa a lakosságot a szűrővizsgálatokon való megjelenésre.

– mondta el Moravcsik-Kornyicki Ágota, az Egészségfejlesztési Iroda irodavezetője.

A Partnerségi találkozó célja a szűrővizsgálatokra és a rákos megbetegedések megelőzésére való figyelemfelhívás volt.

Most lesz szó méhnyakrák szűrésről, emlőszűrésről, vastagbélszűrésről. Ha azt vesszük alapul, hogy az embereknek java része információhiányban szenved, hogy melyek azok a tünetek, amelyekre oda kell figyelni. Vannak olyan elváltozások, amelyek felhívhatják a figyelmet arra, hogy forduljunk orvoshoz, ezeknek az összejöveteleknek ez a fő célja.

– mondta el Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Az Egészségfejlesztési Iroda a Jósa András Oktatókórház régi gyerekosztályának épületében található a 2. Emeleten. Az érdeklődők keddi napokon kereshetik fel.

Kapcsolódó galéria

Partnerségi találkozó és értekezlet