Nyíregyháza civil közösségeit bővíti a Május 1. téren működő Babaszoba
Nyíregyháza civil közösségeit bővíti a Május 1. téren működő Babaszoba

Nyíregyháza civil közösségeit bővíti a Május 1. téren működő Babaszoba, kisgyerekek és édesanyák heti találkahelye. A szervezők különböző programokkal várják az érdeklődőket.

A szociális területen képzett szakember önkormányzati és családsegítős munkatapasztalatok után, már két kisgyermek édesanyjaként döntött a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület megalapításáról, hogy szervezett keretekben tudjon az édesanyáknak információt és szolgáltatást adni.

Papp Zoltánné Betty szülő:

Mi igazából, mondhatni Izabella születése óta itt vagyunk. Kb. három hónapos volt, amikor igénybe vettük a baba-masszázs szolgáltatást itt Szabinánál. Úgyhogy nekünk ez a második otthonunk az óvoda előtt. Úgy gondoltam, ez jót tesz neki is és nekem is, mert társaságban vagyunk.

Örömmel kerülnek ki az édesanyák a mindennapi mókuskerékből. A Nyíregyházi Önkormányzat Civil Alapjából, a Nemzeti Együttműködési Alapból és önerőből tartja fenn magát a mindenkori közösség.

Nagy Szabina alapító:

Állandó programunk a Törpe Daloda nevű foglalkozás, ahová nagyon sok szeretettel várjuk azokat a családokat, ahol a gyerekek még olyan kicsik, hogy nem járnak bölcsődei vagy óvodai közösségbe, és itt lehetőségük van a gyerekeknek és az anyukáknak kikapcsolódni, feltöltődni. Mindkét fél számára hasznosnak gondoljuk ezeket a programokat.

Az édesanyák mielőtt ismét munkába állnak, már a bölcsi és az óvoda előtt megtapasztalják, hogyan fogadják gyerekeik a közösséget, simább a leválás folyamata. Van olyan kicsi, aki itt tanul felállni és járni, bátran indul a gyerekek között megtapasztalni a világot.

Szóba kerül itt a hozzátáplálás, a fogzás, az éjszakai altatás vagy a pelenkázás. Megfordul a Babaszobában háziorvos és védőnő, gyógytornász és pszichológus.

Nagy Szabina különben a „ Három királyfi, három királylány” mozgalom nyíregyházi koordinátora, és hivatásos mesemondó is. Aktív, közösségi ember.

Tőle lehet rózsaszín vagy kék gólyás zászlót igényelni, ha valaki szívesen világgá kürtölné babája érkezését. A gyermekfiatalcsalad.com címen tartják a babaszoba tagjai egymással a kapcsolatot,  időpontot egyeztetnek, és várják újabb tagok jelentkezését a Május 1 tér 10-es számú toronyházának földszintjén.

Kapcsolódó galéria

"Gyerekszoba" a Jósavárosban