Szente Vajk, Nagy Sándor, Gálvölgyi János is nevettet majd a VIDOR-on!
Színházi versenyprogram

Idén is izgalmas, kitűnő darabokat láthatnak majd az érdeklődők a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramján belül. A színészek, a rendezők és az előadások palettája is mutatja, valóban minden műfajból igyekeztek a legjobbat elhozni a szervezők. Nagy visszatérők nevével éppúgy találkozhatunk, mint új utakat kereső fiatalokkal. Az előbbire példa a már sok nagyszerű előadás rendezőjeként sokadszorra visszatérő Mohácsi János, aki az Örkény Színház Patika című produkcióját jegyzi, Bagó Bertalan, az Emberi hang rendezője, vagy a Nyíregyházára mindig hazatérő korábbi igazgatók, Verebes István és Tasnádi Csaba. A szerzők listája is rendkívül széleskörű: klasszikus és kortárs magyar szerzővel éppúgy találkozhatnak, mint ismert vagy újdonságnak számító külföldi alkotóval; és idén a sikerfilmből lett ugyancsak sikeres színpadi produkciókat is több nagyszerű előadás képviseli. Láthatjuk majd többek között az Életrevalókat is. A színpadon nevettet majd Szente Vajk, Nagy Sándor, Gálvölgyi János, Rékasi Károly és Pikali Gerda is; megannyi kitűnő színész és színvonalas előadás várja az érdeklődőket, a részletes név- és produkciósor már olvasható a Móricz Zsigmond Színház weboldalán, valamint a nyiregyhaza.hu-n is. Ráadásul idén bővült a VIDOR-os helyszínek száma! Kirják Róbert, a Színház ügyvezető igazgatója elmondta:

A legnagyobb újdonság a Rózsakert Szabadtéri Színpad! Ahogy azt a nyíregyháziak tapasztalhatják, már jó pár hete elindult a VIDOR Nyár elnevezésű programsorozatunk. A szabadtérin zenés vígjátékokat láthatnak hétvégenként; ezt természetesen a fesztivál 9 napja alatt is szeretnénk folytatni. Két nagy nevekből álló előadás látható majd, az egyik a Játékszín előadása, a másik pedig a Szabolcs megye Lordjai és a Miladyk lesz, ami tulajdonképpen a megyéből elszármazott színészeknek lesz egy zenés összeállítása. Többek között Nagy Sándor, Janza Kata, Gubik Petra, Mészáros Árpád Zsolt is látható majd a színpadon; egy nagyon izgalmas produkció lesz.

Idén augusztus 23-án kezdődik a VIDOR! A Fesztivál színházi versenyprogramjára pedig már most válthatnak jegyet az érdeklődők, de egyelőre csak a VIP színházi bérletesek. Július 15-étől szintén elővásárlási jogosultsággal rendelkeznek az érvényes színházbérlettel rendelkezők, július 18-ától pedig már mindenki számára elérhetőek lesznek a VIDOR-jegyek!