Nyíregyháza adott otthont a Megyei Jogú Városok Sporttalálkozójának

A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar zenéje töltötte be a Kossuth teret csütörtök este. Akkor nyitották meg ünnepélyes keretek között a Megyei Jogú Városok Sporttalálkozóját. A főtérre valamennyi versengő csapat egyesével vonult be. 22 városból több mint 400 versenyző érkezett Nyíregyházára.


Őket többek között a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is köszöntette. Szita Károly beszédében kiemelte, a megyei jogú városok – a magyar kormányt követően – a magyar sport legnagyobb támogatói.

„12 milliárd forint az, amit minden évben a sportra, a fiatalokra, a mozgásra költünk. Sportiskolákat működtetünk, uszodákat tartunk fent, sportcsarnokokat üzemeltetünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbben éljenek a mozgás örömével.”

Elhangzott, 138 ezer 18 év alatti sportoló van a megyei jogú városokban, közülük 50 ezren igazolt versenyzők. Most az önkormányzati képviselők és a hivatali apparátusok dolgozói is megmutatták, fontos a mozgás, a sport – erről szólt a sportért felelős államtitkár.

További képekért kattintson a fotóra!

„Évente egyszer találkozhatunk egymással és azok is találkozhatnak, akik a hétköznapok során ugyanolyan vagy hasonló munkát végeznek, mint itt a megjelentek, a megyei jogú városokat képviselve és ez nagyon nagyszerű, hiszen bizony barátságok is kötődnek.”

A rendezvényt a 16. alkalommal hívták életre, a házigazda mindig az előző évi győztes. Dr. Kovács Ferenc elmondta:

„Az elmúlt évben először Nyíregyháza nyerte az összetett versenyt. Örülünk, hogy a házigazdái lehetünk a találkozónak, és annak meg még inkább örülünk, hogy mind a 22 megyei jogú város csapata részt vesz ezen a versenyen. Szeretnénk bemutatni a várost is, a sport területén az elmúlt években végzett fejlesztéseket – szerencsére van mit bemutatni, hiszen jelentős sport-infrastrukturális fejlesztések zajlottak. Például elkészült a jégpálya, a sportcsarnok, megkezdtük az uszoda építését is és rövidesen kezdődik az atlétikai centrum megvalósítása, valamint a stadion felújítása.”

A versenyszámok között volt erdei és vízi öttusa, de a sárkányhajózást is kipróbálhatták a csapatok Sóstón.

Dér Vivien

(Fotó: Trifonov Éva)