Nyílt tanítási órákat tartottak a Bemben
Nyílt tanítási órákon vehettek részt a leendő első osztályosok és szüleik a Bem József Általános Iskolában. A felújított és megszépült intézményben a nagycsoportos óvodások bepillantást nyerhettek az intézmény mindennapi életébe, megismerkedhettek leendő tanáraikkal és diáktársaikkal. A programsorozat folytatódik, február végétől péntek délutánonként érdekes foglalkozásokkal fogadják a tanulmányaikat szeptemberben megkezdő kicsiket a belvárosi iskolában.

Zsúfoltak voltak a tantermek kedden délelőtt a Bem József Általános Iskolában. A megszokott tanulók mellett alkalmi diáktársai is érkeztek, hiszen a leendő első osztályosok és szüleik bemutatóórákon vehettek részt. A kicsik még bátortalanul, szüleik közeléből figyelték feszülten, mennyire más élet vár rájuk, mint amit az óvodában megszoktak. A Bem József Általános Iskolában még 2014 őszén kezdődött el az a programsorozat, amely a nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek teremt lehetőséget arra, hogy az iskolaválasztás előtt bepillantást nyerjenek az oktatási intézmény életébe. 2014 végén kézműves és zenés foglalkozások, táncos és idegen nyelvi órák fogadták az óvodásokat, szüleik pedig a február 2-án megrendezett szülői fórumon tájékozódhattak az iskola kínálta lehetőségekről.

[video]

Dr. Baloghné Mester Éva, a Bem József Általános Iskola igazgatója a nyílt tanítási napon hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartják, hogy lehetőséget teremtsenek a gyerekeknek és a szülőknek arra, hogy megismerkedjenek az intézmény mindennapjaival, hiszen mindannyian fontos döntés előtt állnak. Az igazgató átérezte a szülők helyzetét, és elmondta, nem könnyű a döntést meghozni, hiszen a következő 8 évről dönt ilyenkor a szülő.



A nyílt tanítási nap a szülőknek és a leendő első osztályosoknak is hasznos, hiszen szeptemberben nem egy idegen környezetben kezdik meg iskolás éveiket.
Gajdos Zsuzsanna kisfiával, Marcival érkezett a nyílt napra. Azt mondta, az iskola által biztosított lehetőségekkel élnek, hiszen ilyenkor van lehetőségük arra, hogy bepillantsanak az oktatási intézmény életébe.

Az ősztől tartó iskolacsalogató foglalkozások folytatódnak a Bemben: február 20-ától péntekenként 16 órától várják a gyerekeket különböző játékos, iskolára hangoló foglalkozásokkal. A szülőknek a végső döntést áprilisban kell majd meghozni, amikor a fenntartó kijelöl három napot a beiratkozásra, amelynek eredményéről az iskola levélben értesíti a szülőt.

Mikita Eszter

Fotó: Trifonov Éva