Nyílt nap a repülőtéren – Hatalmas volt az érdeklődés a rendezvény iránt
Fotó: Szarka Lajos

Az egyedülálló pilótaképzést ismerhették meg az érdeklődők a Nyíregyházi Repülőtér első nyílt napján. Nem csak országosan, hanem egész Európában ismerik és elismerik a Nyíregyházi Egyetem és a Tréner Kft. képzését, a minőségi elméleti oktatás mellett jelentős hangsúlyt helyeznek a gyakorlati képzésre is.

Az előzetesen várt érdeklődést is meghaladta végül a résztvevők száma a szombati nyílt napon a Nyíregyházi Repülőtéren. Az előzetesen regisztráltak száma több mint száz fő volt. Reggel 8 óra 30 perctől várták az érdeklődőket, akik több teremben, több programon vehettek részt. Első körben egy tájékoztató előadást hallhattak a Tréner Kft. működéséről, eszközeiről és felszereltségéről, valamint az oktatásról, amit a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködve kínálnak az érdeklődők számára. Nyíregyházán már ezernél is több szakember fejezte be tanulmányait az elmúlt években.

A látogatók beleshettek az elméleti oktatásba is, bejárták a repülőteret, a legizgalmasabb program pedig a szimulációs gépek kipróbálása volt, így nem egy átlagos nyílt napot, hanem egy érdekes, szakmai nyílt napot szervezett a Tréner Kft. A szombati nyílt napon találkozhattak oktatókkal, diákokkal és itt végzett pilótákkal is a résztvevők, akik sok esetben a Dunántúlról érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre, volt aki hajnal három órakor indult Zalaegerszegről. A nyílt nap résztvevői amennyiben minden állomáson részt vettek és begyűjtötték az összes pecsétet, akár egy sétarepülést is nyerhettek.

Részletek a Nyíregyházi Televízió hétfői híradójában!

Kapcsolódó galéria

Nyílt nap a repülőtéren 2023