Nyelvi lektor a hatékonyság szolgálatában – New York City-ből érkezett Nyírpazonyba

A 30 éves tanárnő New York City-ből érkezett. Az amerikai nagyvárosban nőtt fel, ott járt iskolába. Szociológiát tanult, majd mentálisan sérült gyerekekkel foglalkozott. Azt mondta, egy idő után elege lett a New York-i nyüzsgésből, az állandó rohanásból, az embert próbáló, fárasztó életformából, ezért döntött úgy, felad mindent és Európába utazik. Egy internetes keresgélés közben akadt rá a nyírpazonyi lehetőségre. Korábban hallott már Magyarországról, de álmában sem gondolta volna, hogy itt fog munkát vállalni. Kifejezetten megtetszett neki az, hogy a Kelet-magyarországi településen szállást is biztosítanak számára.

Macskája is vele utazott

Vett egy mély levegőt és úgy döntött, belevág a kalandba, amely során próbára teheti saját magát is. Érkezése kicsit váratott magára, hiszen Veronica magával hozta nyolc éves kedvencét, a szürke csíkos házimacskát, Cosmo-t is, aki az uniós szabályozások miatt két hetet karanténban töltött el. Az iskola nyelvi lektora a nyírpazonyi Faluház apartmanjában lakik, amelynek régies stílusa kifejezetten megfogta a pazonyi gyerekek új kedvencét. A New York-i, nagyvárosi macskából lett Cosmo, aki nyolc év alatt a lakást is csak hordozóban hagyta el, ideköltözésük óta boldogan szaladgál a Faluház udvarán.

Hamar megtalálta a közös hangot a tanulókkal

Veronica azt mondta, nagyon boldog volt, amikor megérkezett Magyarországra. Kifejtette, szép az ország, sokkal szebb, mint amilyennek gondolta, Nyírpazonnyal pedig nagyon elégedett. A csendes falu szerinte gyönyörű, az apartman kényelmes, a gyerekek, akiket tanít csodásak. Leginkább a kis harmadikosok állnak szívéhez közel, akik tanítgatják őt magyarul, de remekül megtalálja a közös hangot az iskola többi tanulójával is. Legutóbb a Színi napok záróeseményén, a suli-discoban mulattak közösen.

Barátságosabbnak látja a magyarországi oktatást

A tanárnő elmondta, össze se lehet hasonlítani az amerikai és a magyar gyerekeket és az iskolákat. Míg a tengerentúlon hatalmas épületekben több száz gyerek tanul egy időben, addig itt sokkal barátságosabb az oktatás, fegyelmezettebbek a diákok. Az tapasztalta, hogy a nyírpazonyi gyerekek örülnek, hogy angolul tanulhatnak és hálásak az együtt töltött percekért. Az órákon sokat mesél nekik Amerikáról, az ottani szokásokról és az emberekről.

Kerékpárra pattanva is gyakran láthatják őt a nyírpazonyi lakosok

Tanítás után egyedül van, de mégse magányos, hiszen már több barátja is lett a településen. Szabadidejében gyakran biciklizik és sokat vásárol, hiszen olcsónak találja Magyarországot. Kedvencei a gyertyák, de gyakran tér be a boltba négylábú barátja miatt is. A magyar konyha eleinte szokatlan volt számára, furcsának találta, hogy a helyiek minden nap esznek levest, és megterhelte a szervezetét a sok disznóhús is. Mindezek ellenére kifejezetten finomnak gondolja a magyar ételeket. Veronika úgy érzi, a nyírpazonyi iskolában megtalálta önmagát, de azért szülei kívánságának eleget téve, a téli szünetben hazalátogat, hogy aztán januárban megújult erővel taníthassa tovább a Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóit.