Novemberi előadások a Móricz Zsigmond Színházban
Alszanak a halak: Fridrik Noémi, fotó: Juhász Éva

A Móricz Zsigmond Színház novemberi előadásairól tájékoztatja közleményében az érdeklődőket.

„Tájékoztatjuk kedves Közönségünket, hogy Pregitzer Fruzsina rendezésében 2021. november 2-án, a Művész Stúdióban mutatjuk be az Alszanak a halak? című produkciónkat, mely Fridrik Noémi egyszemélyes előadásával az elmúlást mutatja be gyermekszemmel.

A Kurázsi mama és gyermekei történetét több alkalommal is megtekinthetik nagyszínpadi színházbérleteseink az elkövetkező időszakban. Bertolt Brecht egyik leghíresebb drámáját Keresztes Attila állította színpadra.

Kurázsi mama és gyermekei: Pregitzer Fruzsina, fotó: Juhász Éva

A történet főhősét, a markotányosnőt, aki három gyermekével próbál boldogulni a harmincéves háború poklában, Jászai Mari-díjas színésznőnk, Pregitzer Fruzsina játssza.

A Krúdy Kamarában közönségünket a Közellenség valós eseményeket feldolgozó története várja, melyből több, mint húsz dramatikus feldolgozás, továbbá opera és film is készült. A főszereplő Kohlhaas Mihályt, Géczi Zoltán alakítja. Kohlhaas hitt a jogbiztonságban, abban, hogy helye van ebben a világban, hiszen elfogadja annak szabályait.

Közellenség: Géczi Zoltán, fotó: Balázs Attila

Egyszer azonban súlyos sérelem éri, amikor a lipcsei vásárra menet Brandenburg és Szászország határán erkölcstelen gazemberek elkobozzák tőle két gyönyörű fekete lovát...

November 6-án, szombaton a Nagyszínpadon bérletszünetben élő zenekarral, látványos musical vígjátékkal: az Édes Charity-vel várjuk az érdeklődőket! A korszakalkotó klasszikus Broadway musical-ek hőskorában Édes Charity egy rossz útra tévedt, mégis örökké optimista, igaz szerelemre áhítozó lány szórakoztató, egyúttal megható története, mely a 60-as évek óta folyamatos, zajos sikerrel hódítja meg a színházak közönségét világszerte.

Édes Charity: Staub Viktória, fotó: Juhász Éva

Nagy örömünkre már teltház várja A DUNA TV Zenés Szilveszteri Gálaműsorunk felvételét november 9-én a Móricz Zsigmond Színházban.

November 13-án szombaton Szente Vajk rendezésében a Funny Girl című előadásunkkal várjuk Önöket bérletszünetben a Nagyszínpadon. A kezdetben félszeg, ám nagy álmokat dédelgető Fanny Brice színházi fellépésén találkozik a nagyvilági, behízelgő modorú Nick Arnsteinnel, a híres és hírhedt kártyajátékossal. A társadalmi különbségek ellenére egymásba szeretnek és összeházasodnak.

Funny Girl: Kosik Anita, fotó: Csutkai Csaba 

Ahogy ível Fanny csillaga egyre magasabbra, úgy hanyatlik Nick élete a szerencsejátékok egyre sötétebb világába. Népszerűség, pénz, szerelem, fellobbanások, sértődések, csalódások... Vajon képes-e ez a két, teljesen különböző személyiségű ember romantikus kapcsolatuk megmentésére?

A Móricz Zsigmond Színház társulata szeretettel várja Nézőit!”

Jegyek és bérletek elérhetőek: https://www.moriczszinhaz.hu/jegyvasarlas/

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház