2014-ben 1130 temetést végeztek Nyíregyházán, ez valamivel kevesebb mint egy évvel korábban. A legtöbbet az Északi temetőben: ott 1026 temetést tartottak. Idén 553 nőt és 577 férfit helyeztek végső nyugalomra, 662 urnás és 468 koporsós temetés keretein belül.
A születések számát tekintve növekedés mutatkozik. Míg tavaly 3485 gyermek született Nyíregyházán, addig idén már 3529. Ebből 909 gyermeket anyakönyveztek nyíregyházi lakosként.
Házasságkötés 515 volt ebben az évben, ez a szám nagyjából megegyezik a tavalyi adattal. Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője elmondta, négy éve közel azonos a házasságkötések száma, és a félezer frigy fele helyi vonatkozású, míg a másik fele azt mutatja, hogy sok nem nyíregyházi is szívesen köti itt össze életét.

A képre kattintva galéria nyílik!

Nyíregyháza azon kevés városok közé tartozik, ahol nem csökkent, hanem minimálisan is, de nőtt a lakosság száma. A két népszámlálási adatot tekintve 0,8 százalékos emelkedést mutat, és így mintegy 120 ezerre tehető a lakosság száma.
Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere azt mondta, a korfa is jobban alakult, hiszen itt a fiatalok száma magasabb az átlaghoz képest. Az alpolgármester azzal magyarázta ezeket az adatokat, hogy a munkanélküliségi ráta alacsonyabb lett a korábbinál, a Nyíregyházára települt nagyvállalatok pedig felszívják a jól képzett, fiatal munkaerőt.

Erdős József