Népszerű a vármegye- és az országbérlet, sokat spórolhat aki gyakran utazik

Népszerű a vármegye- és az országbérlet, amit hónap elején vezettek be. Az első tíz nap alatt csaknem 270 ezer ilyen bérletet vásároltak az emberek. Elsősorban azoknak ajánlják, akik sokat utaznak vagy ingáznak a munkahelyükre, ők több tízezer forintot is spórolhatnak az új bérletekkel havi szinten.

Veszik, viszik is az új bérleteket. Ezt erősítik a legfrissebb eladási adatok is, melyek szerint 268 ezer vármegye- és országbérletet vásároltak az utazók. Ami nagyon jónak mondható, tekintve, hogy az új bérleteket tíz napja, május 1-jén vezették be. Az országbérletből vették a legtöbbet, ezen belül is a 90 százalékos kedvezményes bérletet választották. A vármegyebérletekből a legtöbbet Pest vármegyében váltották ki. De sok fogyott Hajdú-Bihar és Győr-Moson-Sopron vármegyében is.

„Ennek a 268 ezer darab vármegye és országbérletnek körülbelül az egyharmadát vásárolták az utazók a MÁV applikációja segítségével és a kétharmados arány megoszlik a pénztárak, a MÁV-Start pénztárai, a Volánbusz-, a GYESEV-pénztárak, illetve a jegykiadó automaták között” – részletezte Biber Anett, a MÁV Zrt. szóvivője.

A szinte minden helyközi vonat- és buszjáraton használható bérletek harminc napig érvényesek, többször használhatók azok a Volán, a MÁV, a HÉV és a GYSEV járatain.

Az országbérlettel akár egész Magyarországot körbe lehet utazni. A havi teljes árú bérlet 18 900 forint. A vármegyebérlet pedig azoknak jelent segítséget, akik vármegyén belül utaznak, például dolgozni. Egy vármegyebérlet teljes áron 9450 forintba kerül.

A diákoknak még ennél is több kedvezmény jár. A bérletek eredeti árának mindössze 10 százalékáért gyakorlatilag eljuthatnak bárhová. Ez azt jelenti, hogy

május 1-től akár több tízezer forinttal csökkennek a családok havi közlekedési kiadásai.

Szakértők szerint legalább ilyen fontos, hogy az olcsó bérletárak miatt várhatóan több autós is szögre akasztja a slusszkulcsát, és vonatra, illetve buszra száll. A szakemberek várakozása szerint az új bérletek iránti élénk érdeklődés a következő hetekben is folytatódik.

Forrás: hirado.hu