Népszerű a kispályás labdarúgó bajnokság

Túl van a bajnokság felén a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság. 600 meccset rendeznek ősszel, és nagyon népszerűek az öregfiúk mérkőzések, ahol korábbi élvonalbeli focisták is pályára lépnek

Bár szeptemberben az időjárás nem volt kegyes a Decathlon Konyha Möbel Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság résztvevőihez a sok csapadék miatt, műfüves pályán így is játszhattak az együttesek. Összesen 600 találkozót rendeznek ősszel, és nagyon népszerű az öregfiúk bajnokság. Kezdetben egy osztály volt csak, most viszont már három csoportot kellett kialakítani.  

- Egyre nagyobb az érdeklődés az öregfiúk bajnokság iránt, de vannak fiatalok is. Több olyan megyei másod vagy harmadosztályban szereplő gárda is van, mely benevezett a kispályás bajnokságra, ez nekik egy jó edzéslehetőség - mondta Dajka László főszervező.

A kispályás bajnokságban egykori NB-I-es és NB-II-es játékosok is rendszeresen pályára lépnek. Több mint 100 csapat vesz részt minden évben a bajnokságban, ezzel az ország egyik legnépszerűbb szabadidősport rendezvénye. Egykoron a mai futsal bajnokság is részben a megyéből indult, és most újra van NB-I-es csapata is a városnak. 

- Nagyon örülök, hogy van újból NB-I-es futsal csapatunk, és jót tesz a kispályás foci népszerűsítésének, hogy a Socca VB-n voltak játékvezetőink, egy csapatunk, a Fáraó Bútor pedig eljutott a mini foci Európa Kupa döntőjébe - mondta Dajka László főszervező

A kispályás bajnokság őszi idénye a tervek szerint novemberig tart.