Nemzetközi verseny az Atlétikai Centrumban - Vasárnap rangos fedettpályás viadalt rendeznek

Fedettpályás versenyt rendeznek a hétvégén az Atlétikai Centrumban. Ez lesz az első nagyobb nemzetközi viadal az új létesítményben. Több mint 30 egyesület sportolói neveztek. 

Január 16-án, vasárnap benépesül az Atlétikai Centrum. Nyílt fedettpályás versenynek ad otthont Nyíregyháza. A viadalra 31 egyesület nevezett, 26 hazai és 5 szlovák klub legjobb ifi és junior versenyzői mérik majd össze a tudásukat. A vasárnapi verseny délután egy órakor kezdődik a férfiak 60 méteres síkfutásával, és egészen este nyolc óráig tartanak majd az atlétikai versenyszámok. A nap folyamán közel 344 rajtot láthatnak az érdeklődők. A Sportcentrum sportolói is elindulnak, akik először versenyezhetnek hazai környezetben. A nézők számára a belépés ingyenes, védettségi igazolvány és maszk viszont kötelező. Ez lesz az első nagyobb nemzetközi verseny az Atlétikai Centrumban, melyet továbbiak követnek januárban és februárban. 

- Kiböjtöltük az elmúlt éveket, de most nagyon örülünk, hogy több versenyt is rendezhetünk. Január végén újabb nemzetközi viadal következik, majd februárban az U18-as, U20-as és a felnőtt magyar bajnokság házigazdái leszünk - mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője.  

A létesítményben minden adott ahhoz, hogy az atléták megfelelően versenyezhessenek és tréningezhessenek. Nem csak a helyi sportolók számára jelent ez jó lehetőséget, hanem nemzetközi szinten is, így Romániából, Szlovákiából és Angliából is jelezték már atléták, hogy szívesen jönnének Nyíregyházára edzőtáborozni. Jelenleg is több hazai klub is itt készül, mivel a benti és a kinti pályák mellett konditerem is rendelkezésre áll. Atlétikai bajnokságnak a szabolcsi megyeszékhely régen volt házigazdája, február végén Nyíregyházán állnak rajthoz az ország legjobbjai.